Βασίλης Βασιλειάδης
Ελλάδα


Ο Βασίλης Βασιλειάδης γεννήθηκε τό 1958. Σπούδασε Ιατρική στο Βερολίνο και παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα Κοινωνιολογίας στο ίδιο πανεπιστημιο (Freie Universitaet Berlin). Περατώνοντας τις σπουδές του ζει στην Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα δημιουργεί το "ενημερωτικο κίνημα" στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας την τηλεόραση "Flash tv"(1996-1998). Κατόπιν δημιουργεί την περιφερειακής κυκλοφορίας εβδομαδιαία εφημερίδα ΑΠΟΨΗ (η πρώτη έχρωμη εφημερίδα της περιφέρειας σε πανελλαδικό επίπεδο (1998-2003). Συχρόνως και την ίδια περίοδο που είναι εκδότης της Άποψης εκδίδει τό τριμηνιαίο περιοδικό v-travel. Το 2009-2010 δημιουργεί την διαδικτυακή τηλεόραση "florina-tv". Ποίηση γράφει από τα εφηβικά του χρόνια. Το 1980-81 εκδίδεται το πρώτο του ποιητικό έργο "Βρώμικη θλιμμένη πολιτεία" γιά λογαριασμό των εκδόσεων Κατος-Εγνατία (Θεσσαλονίκη). Το 1996 στό τεύχος 32 του ευρωπαικού περιοδικού LETTRE INTERNATIONAL (έκδοση Γερμανίας) συμπεριλαμβάνεται μέρος του ποιητικού του έργου μεταφρασμένο στα γερμανικά από τον Γεώργιο Φωτόπουλο μαζί με ποιητικά έργα των Μανώλη Αναγνωστάκη, Έκτωρα Κακναβάτου, Μιχάλη Κατσαρού, Νίκου Εγγονόπουλου, Νίκου Καββαδία, Νάνου Βαλαωρίτη κ.ά. Τον Νοέμβριο 2012 οι εκδόσεις Σαιξπηρικόν (Θεσσαλονίκη) εκδίδουν γιά λογαριασμό τους το μεγάλο ποιητικό του έργο (ενιαίο ποιημα) με τίτλο "Συνέβη στην επαρχία" (ο τίτλος του στην αγγλική "Blind to see the Darkness").
Από τό 2005 ζει μεταξύ Θεσσαλονίκης-Νέας Υόρκης καί Βερολίνου ασχολούμενος αποκλειστικά μέ την δημιουργία ποίησης και ως ελευθερος δοκιμιογράφος σε συνεργασία με τον Τύπο του εξωτερικού.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Η αυτοβιογραφία του πατέρα μου[ Ουρανία Λαμψίδου, Η αυτοβιογραφία του πατέρα μου ]www.oanagnostis.gr 15/1/2016
Μια σύγχρονη προσέγγιση στη νεοελληνική ποίηση[ Αναστάσιος Δρίβας, Τα έργα ]Περιοδικό "Ποιητική" τχ.11Άνοιξη-Καλοκαίρι 2013