Κόλλιας, Οδυσσέας

Ο Οδυσσέας Κόλλιας είναι οικονομολόγος, συγγραφέας, σύμβουλος επιχειρήσεων και μέντορας. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και κατέχει Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Αντικείμενο της εργασίας του είναι η εκπαίδευση και η ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού. Διδάσκει σε πτυχιακά, μεταπτυχιακά και επιχειρησιακά προγράμματα από το 1991. Έχει συνεργασθεί με: το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας (ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ.), την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.), τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (Κ.Ε.Κ. ΕΛ.ΤΑ.), το Κ.Ο.Ε. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), τον Ο.Τ.Ε., τον EOMMEX, την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.), την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), το Ι.Ε.Κ.Ε.Π., την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.), την Νομική Βιβλιοθήκη. Επίσης με τις εταιρίες:dekaplus στην Κύπρο, Mercuri International, Primus, Global Greece και άλλους φορείς της Δια Βίου Εκπαίδευσης. Έχει συγγράψει και διδάσκει σε e-learning προγράμματα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και σε e-learning μαθήματα στα ΕΛ.ΤΑ. και την Ε.Σ.Ε.Ε.
Έχει διδάξει, ανάμεσα σε άλλες, στις εταιρίες: Fourlis, Ελληνικά Ταχυδρομεία, ΑΝΕΚ, ΕΘΕΛ, Ελληνικά Πετρέλαια, Carouzos, P&G Professionals Wella, Laprairie, ΙΚΕΑ, Beauty&Diet, Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αττικής (ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.), Γερολυμάτος Α.Ε.Β.Ε., Microland, Fashion Box, Fragos- Marasil, Prenatal, Ελληνοαμερικανική Ένωση, HILTI Ελλάς, BaseTraining, Omesson, LiLaLo, MarketIn, Προμηθευτική, Ζwitter Pharmaceuticals. Στην Κύπρο: Ε.Κ.Α., "The Annabelle Hotel", Mercur, "Ajax" Hotel.
Έχει διατελέσει στέλεχος στο Τμήμα Μάρκετινγκ του Ο.Τ.Ε., στη Mercuri International (εταιρία εκπαίδευσης επιχειρήσεων) και στο τμήμα Πωλήσεων ελληνικών εταιριών ένδυσης και τροφίμων.
Η αγάπη του για την δια βίου εκπαίδευση, όπου εφαρμόζει διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας, σε συνδυασμό με την ενασχόλησή του με την "Εξυπηρέτηση Πελατών", διαμορφώνουν μια προσωπικότητα που συνεχώς εξελίσσεται μέσα από την επαφή του με την παροχή υπηρεσιών, σαν πελάτης, σαν δάσκαλος, σαν σύμβουλος και σαν συγγραφέας.
Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από την British Association for Commercial and Industrial Education (BACIE) και από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).
Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην Γ.Σ.Ε.Ε και εθελοντής Μέντορας στο πρόγραμμα Early Warning Europe -COSME.
Έχει παρουσιάσει εργασίες του σε διεθνή συνέδρια που έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Γράφει άρθρα σχετικά με το Μάρκετινγκ και την επιχειρηματικότητα στην Huffington Post, το επιχειρω.gr και άλλα περιοδικά του κλάδου. Eίναι μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ε.Ε.Ε.Ε.), της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, του Συνδέσμου Ελλήνων Αποφοίτων του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης και της Ε.Ε.Δ.Ε.


Eικόνα προφίλ _Οδυσσέας Κόλλιας