Μαριέττα Μιχαήλ
Ελλάδα


Γεννήθηκε το 1981 στην Σαλαμίνα , όπου μεγάλωσε και κατοικεί ακόμη. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής - Διαιτολόγιας του Α.Τ.Ε.Ι. Σητείας - Κρήτης από το 2006. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά "ΜΕΤΑΞΑ" (2005 - 2006). Ενώ παράλληλα εκπονούσε την πτυχιακή της εργασία σε ερευνητικό επίπεδο, με θέμα: "Καταγραφή και αξιολόγηση της παροχής διαιτητικής υποστήριξης-θεραπείας, στα Ελληνικά Νοσοκομεία", η οποία έλαβε βαθμό "΄Αριστα". Και αναρτήθηκε σε δυο διαιτολόγια συνέδρια , ένα ελληνικό κι ένα διεθνές .
Το 2008 τελείωσε την εξειδίκευση της στις Διατροφικές Διαταραχές (νευρική ανορεξία-νευρική βουλιμία-αδηφαγία και παιδική παχυσαρκία ) στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών. Ενώ συνέχισε την εκπαίδευση της στις διατροφικές διαταραχές στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών ( ΚΕΑΔΔ ) και το 2013 της απονεμήθηκε το "Master in Practitioner Skills on Eating disorders and Obesity, National Centre for Eating Disorders" . Από τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε το δεύτερο μεταπτυχιακό της στην Ιατρική σχολή της Λάρισας με θέμα "Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή" με κατεύθυνση : Ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων και υδάτων και δημόσια υγεία.
Από το Μάιο του 2007 είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας "Διατροφή" (www.diatrofi.gr), ενώ παράλληλα εργάζεται στο προσωπικό της γραφείο στην Σαλαμίνα.. Ασχολείται με θέματα υγιεινής διατροφής, αντιμετώπισης παχυσαρκίας και παθολογικών καταστάσεων, διατροφή εγκύων, παιδιών και αθλητών αλλά και με τη διατροφική διαχείριση ατόμων με διατροφικές διαταραχές.
Αρθρογραφεί σε επιστημονικά site και περιοδικά, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ενημερωτικές ομιλίες σε συγκεκριμένες ομάδες ενδιαφερομένων, με θέματα σχετικά με τη διατροφή. Της αρέσει πολύ το ραδιόφωνο και για αυτό ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός κατά την εφηβεία της από το 1992- 1998 , κάνοντας εκπομπές για παραμύθια , βιβλιοπαρουσιάσεις και μουσικής στο ραδιοφωνικό σταθμό Φωνή της Σαλαμίνας . Σήμερα είναι μόνιμος συνεργάτης της τοπικής εφημερίδας Άποψη Σαλαμίνας.
Το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας και η αγάπη της για τα παιδία την οδήγησαν να συμμετέχει εθελοντικά σε διάφορα προγράμματα , έρευνες και εκδηλώσεις που αφορούν τα παιδία . Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού για θέματα διατροφής όπως στο "Breakfast festival" στο μετρό Συντάγματος, στην "Παραμυθοκουζίνα" σε συνεργασία με τον Κώστα Στοφόρο, έχει μιλήσει σε πολλά δημοτικά σχολειά της Σαλαμίνας κι όχι μονό για την υγιεινή διατροφή.

Τίτλοι:
Συγγραφέας