Μαίρη Τσίλη
Ελλάδα


Γεννήθηκα στις 15 Ιουνίου του 1973, ημέρα Παρασκευή ήταν κι έβρεχε. Ίσως γι’ αυτό πάντα αγαπούσα κι αγαπώ τη βροχή. Αγαπώ όμως και τις χειμωνιάτικες λιακάδες. Έμαθα από παιδί να αντέχω τις διακυμάνσεις της ψυχής και του καιρού. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κόρινθο και ζω στο Βραχάτι Κορινθίας. Σπούδασα Νομική Αθηνών. Ξεκίνησα πριν κάποια χρόνια να γράφω, να με καταγράφω για την ακρίβεια. Όταν νιώσω την ανάγκη, αφήνω τις αλήθειες μου να βγουν στο χαρτί και έτσι έχω γράψει τρία μυθιστορήματα: «Το κρεσέντο ενός κύματος», «Αλκυονίδες ψυχές» και «Ερωτευμένες πόρνες» που είναι ένα βιβλίο διαφορετικό, τολμηρό και ό,τι πιο δυνατό έχω γράψει μέχρι τώρα. Όσο για την ποίηση για μένα ήταν και είναι πάντα μια δυνατή εσωτερική ανάγκη που από μέσα μου αναβλύζει.
Και έτσι προέκυψε και η ποιητική μου συλλογή με τίτλο «Μυστικό κοχύλι». Και ήρθε και η στιγμή να βγει κάτι διαφορετικό από εμένα. Ένα βιβλίο που έγραψα λες και σκαρφάλωνα σε έναν βράχο. «Η Νάντια μου, ο ήλιος της Βοστώνης».
Όταν αυτά που γράφω αγγίζουν κι άλλους ανθρώπους, νιώθω λιγότερο μόνη. Μια μεγάλη μου αλήθεια είναι πως από όσα πέρασα κι έπαθα μέχρι τώρα, αυτό που πιστεύω και νιώθω είναι ότι η ζωή μας είναι σαν ένα παραμύθι, σαν μια ιστορία με άγνωστη συνέχεια και τέλος, μα δεν πρέπει να αγχωνόμαστε για το ποια θα είναι η συνέχεια και να μη βιαζόμαστε να φτάσουμε στο τέλος. Και ναι, τελικά, το αντίθετο του φόβου δεν είναι το θάρρος... η χαρά είναι.

ΒΙΒΛΙΑ
1. Το κρεσέντο ενός κύματος,
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΤΡΙΑ
2. Αλκυονίδες ψυχές,
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΤΡΙΑ
3. Μυστικό κοχύλι,
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΤΡΙΑ
4. Ερωτευμένες πόρνες,
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΤΡΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
facebook: Μαίρη Τσίλη
e-mail: mtsili@hotmail.gr

Τίτλοι:
Συγγραφέας