Νίκος Γιαννόπουλος
Αθήνα
Ελλάδα


Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε τον ∆εκέµβριο του 1986 στην Αθήνα και µεγάλωσε στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας.
Από το 2014 ασχολείται αποκλειστικά µε την εικονογράφηση, τη συγγραφή και τον σχεδιασµό βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας.
Συνεργάζεται µε εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έργα του έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις ζωγραφικής και εικονογράφησης παγκοσµίως.
Το 2014 επιµελήθηκε εικαστικά την παράσταση «Το Παραµύθι της Ανάσας» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ το 2017 συµµετείχε στο συλλεκτικό έργο «Από το Στόµα στο Χαρτί» που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις της Βουλής των Ελλήνων.
Από το 2014 µέχρι σήµερα έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 100 βιβλία στα ελληνικά, στα αραβικά, στα τούρκικα και στα αγγλικά, καθώς και το παραµύθι του Make-A-Wish Ελλάδος.
Έχει διακριθεί µε πολλαπλές υποψηφιότητες για τη δουλειά του στα ∆ιεθνή βραβεία βιβλίου (International Book Awards) στα αµερικανικά Next Generation Indie Book Awards και moonbeam awards ενώ ήταν νικητής του βραβείου εικονογράφησης των Purple Dragonfly Awards.
Έχει εικονογραφήσει βιβλία για τις εκδόσεις Μίνωας, Λιβάνης, Hamad Bin Khalifa University Press Qatar, Qatar Foundation, Μεταίχµιο, Ψυχογιός, Παπαδόπουλος κ.ά.

(Πηγή: "Εκδόσεις iWrite", 2023)

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Εικονογράφηση
Διασκευή