Όλγα Πατσούρα - Λένη
Ελλάδα


Η Όλγα Πατσούρα-Λένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα το 1966. Έζησε στην Πάτρα τα φοιτητικά της χρόνια και απέκτησε πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ζει στην Πάργα. Το 2015 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό τμήμα "Δημιουργικής Γραφής" του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Τον Ιούνιο του 2014 συμμετείχε στο συλλογικό έργο "Ποίηση" από τις εκδόσεις δίγαμμα, των διακριθέντων του 1ου λογοτεχνικού διαγωνισμού "Μίμης Σουλιώτης" με το ποίημα "Ερωτικό".
Τον Φεβρουάριο του 2015 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων "Μάτια στο καρφί", εκδόσεις Γαβριηλίδης που αποτελείται από δώδεκα διηγήματα. Το Σεπτέμβριο του 2015 συμμετείχε στο συλλογικό έργο "Τριάντα μέρες... "σινιάκι"", εκδόσεις Βάρφης, των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΔΜ με το διήγημα "Πάτρα Αγκόνα".
Το 2017 συμμετείχε στο συλλογικό έργο "Η βιβλιοθήκη μόλις είχε ανοίξει..." εκδόσεις Το δόντι, που περιλαμβάνει τα διηγήματα των διακριθέντων στο διαγωνισμό μικροαφηγημάτων από τη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών, με το διήγημα "Κόκκινο". Τον Δεκέμβριο του 2016 εκδόθηκε η νουβέλα "Όταν ο Άγγελος είχε φτερά", από τις εκδόσεις Περίπλους.

Τίτλοι:
Συγγραφέας