Νίκος Λιανός
Ελλάδα


Ο Νίκος Λιανός είναι συγγραφέας, στιχουργός, αρθρογράφος, ποιητής.
Γεννήθηκε στο Μοσχάτο το 1971. Έχει καταγωγή από ένα ορεινό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, το Λαμπίρι. Τελείωσε το 1ο ΤΕΛ Πειραιά, στο τμήμα Β. Οικονομίας και Διοίκησης.
Γράφει απλά σε καθημερινή γλώσσα, ώστε να γίνεται αντιληπτός από πολλούς.
Όπως λέει και ο ίδιος: "Γράφει τις ελεύθερες σκέψεις του μυαλού του, οι οποίες δίνουν χρώμα στη βούληση της ψυχής του".
Έχει συμμετοχή και με άλλους συγγραφείς σε 42 βιβλία-περιοδικά από τις εκδόσεις "Πνοές λόγου & τέχνης", όπου παρουσιάζονται ερωτικές ανθολογίες, διηγήματα, άρθρα, ελεύθερο θέμα.
Είναι μέλος της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας, μέλος της Ιωνικής Λέσχης Ανάγνωσης, μέλος της UNESCO ιστορίας, τέχνης και θεάτρου, μέλος του Κύκλου Φίλων της Λογοτεχνικής Συγγραφικής Ομάδας Ιδεόπνοον και του περιοδικού Πνοές Λόγου & Τέχνης. Κείμενα και ποιήματά του δημοσιεύονται στα περιοδικά Πνοές Λόγου & Τέχνης και iamvosart (Ίαμβος). Είναι επίσης, μέλος της ομάδας Όμορφη Μέρα Pitsos, η οποία έχει σκοπό να βοηθάει ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη (Χαμόγελο του παιδιού, Ανθρώπινοι Άνθρωποι, Ηλιαχτίδα, κλπ.) Αρθρογραφεί στο περιοδικό BSH NEWS, κάνοντας γνωστή τη δράση της ομάδας, "Όμορφη Μέρα Pitsos".
Έχει παρακολουθήσει κύκλο σεμιναρίων, όπως: Μικρασιατικής Ιστορίας της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας, Υγιεινής και Ασφάλειας της Academy Skills, Κόστους και Ποιότητας του Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ), Πυρασφάλειας της Π.Υ., Ιατρικής Βοήθειας του Ε.Σ.Υ, Ταχυδακτυλουργών στον Μάγο Κρίστοφερ, Λειτουργίες Ανυψωτικών Μηχανημάτων στο Σωματείο Χειριστών (Νομαρχεία Πειραιώς), Χειρισμό και λειτουργία Η.Υ. στην Παιδαγωγική Πειραιά.

Τίτλοι:
Συγγραφέας