Ειρήνη Ιωάν. Σουλτάτου


Η Ειρήνη Ι. Σουλτάτου γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1966. Σπούδασε Νοσηλευτική στα ΤΕΙ Αθηνών και αποφοίτησε το 1987. Απέκτησε την χειρουργική νοσηλευτική ειδικότητα το 2013. Το 2017 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MScστην Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας (Health Management) του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου. Εργάστηκε διαδοχικά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς" (1987-2001, και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από το 1996 έως και το 2001. Από το 2001 μέχρι και σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, με τα καθήκοντα προϊσταμένης αρχικά στο τμήμα Κεντρικής Αποστείρωσης (2001-2011) και στην συνέχεια έως και σήμερα στο τμήμα Χειρουργείων.
Λατρεύει τον χορό, την φωτογραφία και τα ταξίδια, ιδιαίτερα τους προορισμούς που αντιπροσωπεύουν άλλους πολιτισμούς και κουλτούρα, και στη συνέχεια να τα αποτυπώνει με ήχο και εικόνα.
Η αγάπη της για το χώρο της υγείας την έχει οδηγήσει να αναζητά την Ιστορία ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον χώρο των χειρουργείων κάτι που αποτυπώνεται στα πρώτα βήματάτης με το βιβλίο "Ένα ταξίδι στην εξέλιξη των χειρουργείων" σε συνεργασία με τον χειρουργό-συγγραφέα Γεώργιο Νικ. Σχορετσανίτη.

Τίτλοι:
Συγγραφέας