Ευφροσύνη Αλεβίζου


Η Δρ. Ευφροσύνη Αλεβίζου είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια. Απέκτησε τον Μεταπτυχιακό της τίτλο σπουδών (Master of Arts) στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Waterloo Καναδά και το Διδακτορικό της επίσης στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ολοκλήρωσε το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα κλινικής εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ακόμα, έχει ολοκληρώσει πενταετή κύκλο εκπαίδευσης σπουδών στη συστημική ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, διετή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία μέσω εικαστικών στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας, καθώς και ετήσιο κλινικό-θεωρητικό σεμινάριο στο Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Γ.Ν.Α. "Γ. Γεννηματάς".
Από το 1997 έως το 2004 εργάστηκε ως ψυχοθεραπεύτρια - συνεργάτις του Θάνου Ασκητή στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και Διαφυλικών Σχέσεων. Ως επιστημονική συνεργάτις του Ινστιτούτου είχε επίσης ως αντικείμενο τη διοργάνωση και διεξαγωγή σεμιναρίων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε σχολεία, καθώς και σεμιναρίων για ζευγάρια και γονείς.
Εργάστηκε ως Ψυχολόγος-Σύμβουλος Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες του ΟΑΕΔ Γαλατσίου (1999-2004).
Από το 2005 έως σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχοθεραπείας και της έρευνας και εργάζεται στο Α΄ ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Αθηνών (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης) με αντικείμενο την υποστήριξη μαθητών με μαθησιακές και ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες.

Τίτλοι:
Συγγραφέας