Ευάγγελος Πολ. Γιαννικόπουλος
Ελλάδα


Ο Ευάγγελος Πολ. Γιαννικόπουλος γεννήθηκε στην Αρχαία Φιγαλεία Ολυμπίας. Αφού περάτωσε τις γυμνασιακές σπουδές του στο ιστορικό Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας και έπειτα από τη θητεία του στο στρατό, ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός, κατετάγη στο Σώμα της Αστυνομίας Πόλεων το 1958. Φοίτησε στις Σχολές και σε Σεμινάρια του Σώματος και υπηρέτησε σε διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες, ως Αξιωματικός με πολλές διακρίσεις.
Επίσης έλαβε παράλληλα το πτυχίο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τα τοιαύτα της Γερμανικής και Αγγλικής γλώσσας από τη Στρατιωτική Σχολή Ξένων Γλωσσών.
Μετά την συνταξιοδότησή του με το βαθμό του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντού, εστράφη προς τα πνευματικά ενδιαφέροντα και συγκεκριμένα ασχολήθηκε με την ιστορική έρευνα. Είναι εκδότης της εφημερίδας "Η Πανολυμπιακή" και της επετηρίδας "Ολυμπιακή Εστία", από την οποία έχουν εκδοθεί έξι τόμοι. Επίσης έχει δημοσιεύσει ικανό αριθμό άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά και έχει εκδώσει τα κάτωθι αυτοτελή βιβλία ή ανάτυπα, ήτοι: "Το Βυζάντιο μεταξύ του αρχαίου και του νεωτέρου πολιτισμού" (1991), "Τα Φιγαλικά - Ιστορίες ανέκδοτα" (1995), "Αστυνομία Πόλεων, ένας επιτυχημένος θεσμός" (2011) και "Επώνυμοι Αρκάδες στην Κύρου Ανάβαση" (2012).
Είναι μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", του Δ.Σ. της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών, του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, της Ένωσης Ελλήνων λογοτεχνών και του Συλλόγου Ολυμπίων.
Είναι έγγαμος και έχει αποκτήσει με την Ελένη Σαλαπάτα δύο τέκνα "...ένα παιδί κι ένα ... κορίτσι".

Τίτλοι:
Συγγραφέας