Μηνάς Τσαμπάνης
Ελλάδα


Ο Μηνάς Τσαμπάνης γεννήθηκε στις 18 Μαΐου του 1980 στον Πειραιά και μένει στον Γέρακα των Αθηνών από την ηλικία των 5. Από τα 14 του χρόνια και μέχρι τα 18 δούλευε στα δύσκολα και απαιτητικά περιβάλλοντα των αρτοποιείων και των ζαχαροπλαστείων. Έχει σπουδάσει Νοσηλευτική στο Τ.Ε.Ι . Ηπείρου από το οποίο αποφοίτησε αριστούχος και από τα 22 του χρόνια εργάζεται ως Αποκλειστικός Νοσοκόμος, παράλληλα με τις σπουδές του, σε γνωστό Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Αθήνας και προσφέρει υπηρεσίες Υγείας και Νοσηλευτικής Φροντίδας κατ’οίκον μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει μέχρι το απώτερο μέλλον.
Στα παιδικά του χρόνια, παράλληλα με την εργασία του ως βοηθός αρτοποιού, παθιαζόταν και ασχολιόταν με τη συγγραφή και το σχεδιασμό του δικού του κόμικ με θέμα έναν νεαρό εσώκλειστο μαθητή με μυστηριώδες παρελθόν που αφιερώνει τις νύχτες του στο να πολεμάει το κακό και το άδικο.
Στόχος του είναι η δημιουργία μιας σειράς από μυθιστορήματα Επιστημονικής Φαντασίας/ Φαντασίας, προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα. Ορκισμένος εραστής της ΕΦ γενικότερα, έχει διαβάσει πολλά μυθιστορήματα και δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του Άρθουρ Κλάρκ και του Κάρλ Σέηγκαν καθώς και πολλών συγγραφέων κόμικς με προεξέχουσα μορφή αυτή του Άλαν Μούρ. Λατρεύει επίσης το Star Trek (όλες τις εκδοχές του), τον Πόλεμο των Άστρων, τα ανιμέ και τον γνωστό σούπερ ήρωα, Spider-Man.

Τίτλοι:
Συγγραφέας