Ευάγγελος Σαμιώτης
Ελλάδα


Ο Βαγγέλης Σαμιώτης είναι ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1980. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως τεχνικός υπολογιστών στο ΤΕΕ Πειραιά, αποφοίτησε από το Νέο Ελληνικό Θέατρο Γ. Αρμένη. Ασχολείται με την πρωτότυπη γραφή, έχοντας δοκιμαστεί σχεδόν σε όλα τα είδη του λόγου είτε πρόκειται για ποίηση, διήγημα, νουβέλα, μυθιστόρημα, σενάριο και φυσικά θέατρο.
Έχει ανεβάσει έξι δικά του θεατρικά έργα, λαμβάνοντας μέρος ως ηθοποιός και υπογράφοντας σε κάποια από αυτά και τη σκηνοθεσία. Συγκεκριμένα, έργα του έχουν παρασταθεί στο Θέατρο ΑΛΜΑ, "Το Πεπρωμένον Φυγείν Αδύνατον" το 2012, σε σκηνοθεσία Ευτυχίας Αργυροπούλου, στο Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ, "Άνω-Κάτω και Τανάπαλιν" το 2013, σε σκηνοθεσία Έλενας Γεροδήμου και στο Life and Art Theater τα "Από τη Ζούγκλα έρχομαι" το 2014, σε σκηνοθεσία του ιδίου, "Από το Μέλλον έρχομαι" το 2015, σε σκηνοθεσία Γιώτη Ταταρίδη, "Γηροκομείο Ο Παράδεισος" το 2015, σε σκηνοθεσία του ιδίου και "Από τη Γεωργία... με αγάπη!" το 2015-16, σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Ρόχα.
Εκ παραλλήλου, απασχολείται σε ποικίλα εργασιακά αντικείμενα και φέρει το βάρος της διεύθυνσης του πολιτιστικού πολυχώρου και θεάτρου, Life and Art Theater.

Τίτλοι:
Συγγραφέας