Λάζαρος Ράπτης


Ο Λάζαρος Ράπτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα του Νομού Πέλλας τον Φεβρουάριο του 1963. Έχοντας καταβολές τριών γενεών, τη μαγειρική τέχνη την αγάπησε πολύ νωρίς.
Με την οικογενειακή παράδοση στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, ο κόσμος της γαστρονομίας αποτέλεσε για αυτόν το άμεσο ενδιαφέρον του. Τελειώνοντας τα μαθητικά του χρόνια, φεύγει στη Θεσσαλονίκη για να ειδικευτεί στον τομέα της ζαχαροπλαστικής και της οργάνωσης δεξιώσεων.
Τον Μάρτιο του 1998 ανοίγει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το πρώτο εστιατόριο στην Ελλάδα με vegetarian ethnic κουζίνα και τμήμα πώλησης προϊόντων βιοκαλλιέργειας.
Τον Σεπτέμβριο του 2004 προσλαμβάνεται από μεγάλη εταιρία παραγωγής πρώτων υλών και βοηθητικών προϊόντων μαγειρικής ως R&D Chef (έρευνας και ανάπτυξης). Δημιουργεί προϊόντα για πελάτες της μαζικής εστίασης (μίγματα μπαχαρικών - μαρινάδες - σάλτσες κ.λπ.), αλλά απασχολείται και στο Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης της εταιρείας, ανταποκρινόμενος σε ερωτήσεις αναφορικά με τις εφαρμογές και τα προϊόντα της και κάνοντας εξειδικευμένα σεμινάρια σε μάγειρες και κρεοπώλες.
Σήμερα είναι R&D chef & σύμβουλος γαστρονομίας και ιδιωτεύει. Είναι εισηγητής σεμιναρίων με εξειδίκευση στη δημιουργία μοντέρνων κρεατοσκευασμάτων και τη διακόσμηση βιτρίνας, καθώς επίσης και στις νέες τεχνικές μαγειρικής, συνεργαζόμενος με μεγάλες εταιρίες της μαζικής εστίασης. Είναι ενεργό μέλος της λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και επίτιμο μέλος της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος.

Τίτλοι:
Συγγραφέας