Μαριάννα Αβούρη
Αθήνα
Ελλάδα


Η Μαριάννα Αβούρη γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1972 στην Αθήνα. Εργάζεται ως κειμενογράφος και μεταφράστρια. Το 2018 εξέδωσε την ποιητική συλλογή για παιδιά: Τα «π», τα «φ», τα πώς και τα γιατί, από τις εκδόσεις Βακχικόν, που έτυχε ζεστής υποδοχής. Αγαπά την ποίηση και τη μικρή λογοτεχνική φόρμα, και ενθουσιάζεται κάθε φορά που κάποιος μπορεί να χωρέσει τα πιο σπουδαία πράγματα στους πλέον λιλιπούτειους τόπους.
Ιδιαίτερη σχέση έχει και με τη μουσική, την οποία θεωρεί προϋπόθεση για τη συναισθηματική της επαφή με τον κόσμο. Η ενασχόλησή της με τη στιχουργική μετράει ήδη αρκετά χρόνια και στο ενεργητικό της έχει αξιόλογες συνεργασίες με μουσικούς και συνθέτες, σε παραγωγές για παιδιά αλλά και ενήλικες.
Το Όλα αυτά που αγαπώ είναι ένα έργο γεμάτο τρυφερότητα, ζωντάνια, και χιούμορ. Στα ποιήματα της συλλογής αυτής, τα παιδιά διασχίζουν το κατώφλι των συναισθημάτων και της γνώσης, για να σκαρώσουν έναν δικό τους «μεγάλο» κόσμο. Κατάλληλο για παιδιά και για όσους αρνούνται πεισματικά να μεγαλώσουν.

(Πηγή: "Εκδόσεις Βακχικόν", 2022)

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Μετάφραση