Παρθένιος Βεζυρέας


Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος των Παλαιοεορτολογητών (ο από Καρυουπόλεως, Οιτύλου και πάσης Μάνης) κκ Παρθένιος Α' (κατά κόσμον Βασίλειος) γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης στις 29 Αυγούστου 1979.
Μεγάλωσε στην Καλαμάτα και εκεί τελείωσε τις γυμνασιακές σπουδές του. Μετά το πέρας αυτών συνέχισε ως τριτοετής φοιτητής εις το Μέσο Εκκλησιαστικόν φροντιστήριον Καλαμάτας και εν συνεχεία εις την Ριζάρειον Εκκλησιαστικήν σχολή Αθηνών εις την οποίαν διετέλεσε Εκκλησιάρχης του Ιερού Ναού αυτής.
Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, διορίστηκε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας κυρό Χρυσόστομο Θέμελη, κατηχητής νέων και εδίδασκε εις το κατηχητικόν σχολείον της ενορίας Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας. Παράλληλα τελείωσε και τις σπουδές του εις την Αγγλικήν γλώσσαν, εις το χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και παρακολούθησε σεμινάρια δημοσιογραφίας εις ιδιωτικήν σχολήν.
Την 3ην Ιουνίου 2001 χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Καρθαγένης κυρό Χρυσόστομο, σεπτή εντολή του Μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου Ζ΄ και υπηρέτησε ως Πατριαρχικός Διάκονος εις το μετόχι του Πατριαρχείου εις την Αθήνα (Ιερός Ναός Αγ. Αθανασίου Κυψέλης), όπου και ανέπτυξε πλούσια πνευματική δράση και επικοινωνία με τους νέους. Παράλληλα εργαζόταν και στα γραφεία της Εξαρχείας εις την Αθήνα.
Επίσης διατέλεσε Ιεροδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου εις την ιερά μονή Παναγίας Τουρλιανής εις Άνω Μερά Μυκόνου.
Τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους ενετάχθη εις την μαρτυρικήν Εκκλησίαν του Πάτριου Εορτολογίου και εγκαταβίωσε εις την Ιερά Μονή Αγίων Αρχαγγέλων Κερατέας Αττικής.
Στις 7 Δεκεμβρίου 2003 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος Λαβών και τα οφίκια του Αρχιμανδρίτου και του Πνευματικού.
Στις 10 Οκτωβρίου του 2004 εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο Παλαιοεορτολογητών Ελλάδος, Επίσκοπος Καρυουπόλεως.
Μητροπολίτης ανεδείχθη στις 17 Ιανουαρίου 2009, συνοδική αποφάσει, λαβών τον τίτλο Καρυουπόλεως, Οιτύλου και πάσης Μάνης.
Έκτοτε κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου διορίστηκε υπεύθυνος για τα θέματα Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος.
Αρχιεπίσκοπος εξελέγη παμψηφεί από την Αγία και Ιερά σύνοδο στις 27 Ιανουαρίου 2014.

Τίτλοι:
Συγγραφέας