Χρήστος Κωνσταντακόπουλος
Ελλάδα


Ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Ο πατέρας του Αντώνης ήταν γεννημένος στο Αλεποχώρι Αχαΐας, και η μητέρα του Ουρανία, στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας. Σε ηλικία εννέα ετών εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του μόνιμα στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.
Από μικρός είχε κλίση στα γράμματα, στις τέχνες, στην ποιοτική ελληνική μουσική και στον αθλητισμό. Θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που στις πρώτες τρεις τάξεις του Δημοτικού φοίτησε στο ιστορικό “Στρούμπειο” των Πατρών, κάτω από τη διδασκαλία άριστων λειτουργών.
Από έφηβος άρχισε να δημοσιογραφεί σε τοπικές εφημερίδες, όπως τα “Αθλητικά Δυτικής Αττικής”, την “Προοδευτική” και τη “Ρωμιοσύνη”. Ακολούθως στην “Αθλητική Ηχώ”, στην ΕΡΤ 2, σε έντυπα προγνωστικών ποδοσφαίρου, στην ελληνική εφημερίδα της Νέας Υόρκης “Ομογένεια και Αθλητισμός”, όπου ασχολήθηκε με κάθε μορφής θέματα, σε επιτροπές του ΟΠΑΠ, στην τοπική εφημερίδα “Η Πόλη μας” και ως συνεργάτης στην ιστορική εφημερίδα “Φως των Σπορ” και στην “Αθλητική Ώρα”. Κατά περιόδους αρθρογράφησε και σε διάφορα άλλα έντυπα.
Έχει γράψει την ποιητική συλλογή “Όταν νυχτώνει στον Κόκκινο Μύλο”, ενώ έχει τιμηθεί με ειδικό έπαινο σε συμμετοχή του σε διαγωνισμό ποιημάτων από την ΠΕΛΤ.
Θεωρεί τον Γεώργιο Βιζυηνό και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ως τους κορυφαίους Έλληνες λογοτέχνες που έχουν γράψει τέλεια την ελληνική γλώσσα. Πιστεύει στο “Αγαπάτε αλλήλους”, ενώ θα ήταν ευτυχία για αυτόν η Ελλάδα, που έδωσε τον πολιτισμό στον υπόλοιπο κόσμο, να ελευθερωθεί από τους “προστάτες της” και να αποκτήσει την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία, όπως της αξίζει.

Τίτλοι:
Συγγραφέας