Ιωάννα Τσιάκαλου


Η Ιωάννα Τσιάκαλου γεννήθηκε στον Πειραιά της Αττικής, όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Το 2012 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με ειδίκευση στην ψυχολογία.
Η συγγραφή είναι το πάθος της. Εκτός από τη λογοτεχνική συγγραφή, έχει ασχοληθεί κατά καιρούς και με την αρθρογραφία.
Το 2014 έλαβε έπαινο από την Αμφικτυονία Ελληνισμού για τον Δ’ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό, ενώ το 2016 έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία νουβελέτα φαντασίας, στον διαγωνισμό 'Larry Niven'. Συνεργάζεται επίσης με το μουσικό συγκρότημα Lacrymosa Aeterna, στην επίσημη σελίδα των οποίων θα βρείτε παραμύθια της βασισμένα στα ομότιτλα κομμάτια τους.
Έργα της έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στις σελίδες Nyctophilia, Moonlight Tales και στο Easywriter, ενώ το 2017 συμμετείχε στην ανθολογία "Σκοτάδι" (εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές) και τον Απρίλιο του 2019 στο λογοτεχνικό περιοδικό Horror Zine και τον Μάιο του 2019 στις ανθολογίες "Κυρές των ονείρων" και "Ανθολογία Βραβείων Larry Niven για τη λογοτεχνία του Φανταστικού 2015" (εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές). Το βιβλίο "Χρυσσαλίς" (εκδόσεις Κίτρο), είναι το πρώτο που εκδίδεται.

Τίτλοι:
Συγγραφέας