Λουκάς Δ. Παπαδάκης
Ελλάδα


Ο συγγραφέας γεννήθηκε το 1963 στην Ιεράπετρα, τελείωσε το 2ο Λύκειο Ηρακλείου και σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1991 ζει και εργάζεται στη Βοιωτία. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Έχει κυκλοφορήσει το ποίημα «Υπέρ Μαργίτη» («Εκδόσεις Οδός Πανός», 2019) και εκτός εμπορίου τα ποιήματά του, χωρισμένα σε τέσσερις ενότητες: «Έχματα Νηών», «Το Θηλυκό Νερό», «Αποδείξεις Ιστορίας» και «Ταμειον ποιησης» (σ. 212). Εξέδωσε επίσης τις ιστορικές μελέτες «Ο Δέκατος Τρίτος Απόστολος. Πράξεις Μελετίου Μεταξάκη» (έκδοση εκτός εμπορίου, Ηράκλειο 2014) και «Η Κρήτη στην Επανάσταση του Εικοσιένα. Από την ιστοριογραφία στην ποίηση» (έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, Ιεράπετρα 2021).
Κείμενά του ποιητικά, κριτικά-δοκιμιακά, βιβλιοπαρουσιάσεις, ιστορικά, χρονογραφήματα, αφηγήματα και ημερολογιακές σελίδες, έχουν φιλοξενηθεί σε περιοδικά και εφημερίδες.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Το ζην, ένα παράδοξο[ Διονύσης Στεργιούλας, Το παράδοξο του ζην ]frear.gr 1/6/2021
Ο ποιητής Διονύσης Στεργιούλας και τα "Καθόλου ποιήματά" του[ Διονύσης Στεργιούλας, Καθόλου ποιήματα ]Περιοδικό "Οδός Πανός" τχ.187Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2020
Πλησμονή οστών[ Γιώργος Χ. Θεοχάρης, Πλησμονή οστών ]"Fractal" Δεκέμβριος 2019