Νίκος Μπατζαλής


O Νίκος Μπατζαλής Γεννήθηκε στις 14-1-1970 στον Πύργο της Ηλείας. Λόγω της εργασίας του πατέρα του -πλανόδιος έμπορος- φοίτησε στις έξι τάξεις του δημοτικού σε 8 διαφορετικά σχολεία: Αμαλιάδα, Λαμία, Ηράκλειο Κρήτης, Αγρίνιο, κ.α. Από τότε και όπου κι αν φοίτησε, κέρδισε δασκάλους και συμμαθητές με το χαρακτήρα και τις επιδόσεις του. Στο Γυμνάσιο τα πράγματα ήταν καλύτερα. Ξεκίνησε την πρώτη στη Νέα Ιωνία Βόλου και την ολοκλήρωσε στο 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας. Το καλοκαίρι του 1984 η οικογένεια του μετακομίζει στο Άργος, αφού ο πατέρας του εργάζεται πια στη λαϊκή αγορά. Ολοκληρώνει τη βασική εκπαίδευση και αναγκάζεται να μπει στη βιοπάλη. Το 1990 αρχίζει να εργάζεται με δικιά του άδεια στις λαϊκές αγορές του νόμου Ηλείας.
Αν και παντρεμένος με την κ. Ευθυμία, ξεκινά να φοιτά στο Εσπερινό Λύκειο της πόλης, το οποίο ολοκληρώνει με βαθμό άριστα 18,9 μέσο όρο.
Έχει στο ενεργητικό του πλούσια συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Την περίοδο 1998-2004, διατέλεσε γραμματέας του συλλόγου πωλητών λαϊκών αγορών νομού Ηλείας, γραμματέας της εργατικής επιτροπής του Ι.Ν. Αγίας Άννας Αμαλιάδας, γραμματέας του συλλόγου γονέων
και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Αμαλιάδας, γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομάδας Πάνθηρες Αμαλιάδας και γραμματέας του συλλόγου Ελλήνων Ρομά Αμαλιάδας. Αρθρογραφεί απ' το 1992 στον τοπικό τύπο του νομού Ηλείας ιδιαίτερα με άρθρα για τα ήθη και έθιμα και τσιγγάνων. Έχει αρκετές φορές σηκώσει τη φωνή του σε ρατσιστικά φαινόμενα σε βάρος της πολιτισμικής ομάδας των ρομά-τσιγγάνων.
Έχει ιδιαίτερη αγάπη για την Κωνσταντινούπολη, αφού είναι πρόσφυγας 3ης γενιάς.

Τίτλοι:
Συγγραφέας