Κωνσταντίνος Λίχνος
web site: https://epikuross.wordpress.com/
Ελλάδα


Ο Κων/νος Λίχνος γεννήθηκε στον Αστακό Αιτ/νίας. Είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Επικοινωνιών. Είναι συνεργάτης των εκδόσεων Γράφημα, τακτικό μέλος του Φιλολογικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, και επικεφαλής του τμήματος Πεζογραφίας αυτού. Συντάκτης Πεζογραφίας, Δοκιμίων και Ποίησης στο Λογοτεχνικό Δελτίο, έντυπη φιλολογική ύλη τριμηνιαίας κυκλοφορίας.

Με την λογοτεχνία ασχολήθηκε από την εφηβεία του, διακρίθηκε σε πολυάριθμους πανελλαδικούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ δοκίμια και διηγήματά του δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά καθώς και σε λογοτεχνικά ιστολόγια του διαδικτύου. Διηγήματά του έχουν εκδοθεί σε συλλογικά έργα από τους εκδοτικούς οίκους: Κέφαλος, Σύγχρονη εποχή, Εκδόσεις Διάνοια, Άπαρσις και Γράφημα.

Το Διήγημά του “Οι πορτοκαλιές” εκδόθηκε το 2018 από τον Εκδοτικό οίκο Σύγχρονη εποχή και το διήγημά του «Επιδημική κρίση« εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Άπαρσις το 2019 στο συλλογικό έργο “Διηγήματα του εγκλεισμού”. Από τον εκδοτικό οίκο Κέφαλος έχουν εκδοθεί διηγήματα και δοκίμιά του σε συλλογικούς τόμους.

Το Διήγημά του «Ο άνθρωπος με τη φωτογραφική μηχανή» εκδόθηκε από τις εκδόσεις Κυριακή Δράκου στην αντιπολεμική ανθολογία με τίτλο: «Της Ειρήνης το βλέμμα».

Tο Διήγημά του «Το καπηλειό», εκδόθηκε στο Συλλογικό τόμο Ιστορικών Διηγημάτων του Φιλολογικού Ομίλου Θεσ/κης «Κάποτε στην Ελλάδα», από τις εκδόσεις Γράφημα.

Τον Απρίλιο του 2022, μαζί με άλλα δυο μέλη του Φιλολογικού Ομίλου Θεσ/κης (τον Αντώνη Χαριστό και τον Γιώργο Ορφανίδη), συνέγραψε το θεωρητικό μελέτημα: Μανιφέστο – Δυο σχολές του Ρεαλισμού, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γράφημα.

Toν Αύγουστο του 2022, επιμελήθηκε και έγραψε τον Πρόλογο για το Επετειακό ανθολόγιο με τίτλο: «100 χρόνια Σμύρνη» (1922-2022), εκδόσεις Διάνοια – Diania Publications, στο οποίο συμμετείχε και με το Διήγημά του : «Οι πρόσφυγες θα πάρουν το ψωμί μας».

Τον Οκτώβρη του 2022 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άπαρσις το παραμύθι: Περιπέτειες στην Κδαπούπολη – Ανοσοήρωες εναντίον Μικρο-βλαβερούληδων, υπό την αιγίδα του της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Εκστρατείας του ΕΔΔΥΠΥΥ για τα Εμβόλια και τα αντιβιοτικά.

Τον Σεπτέμβρη του 2021 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του WWW.Dialogos.gr, από τις εκδόσεις Κέφαλος, και το Σεπτέμβρη του 2022 κυκλοφόρησε η Συλλογή Διηγημάτων του «Αδιέξοδοι καιροί« από τις εκδόσεις Γράφημα.

(Πηγή: "Κωνσταντίνος Λίχνος", 2022)

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Εισήγηση
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Φόβοι στη θάλασσα[ Νίκος Μυλόπουλος, Θερίσματα ζωής και ερώτων ]"Fractal" 2/5/2023
Λιώναν με τις μπότες το χορτάρι[ Παναγιώτης Μηλιώτης, Λιώναν με τις μπότες το χορτάρι ]https://www.culturebook.gr 24/4/2023
«Πραγματική εξαίρεση είναι η επανάσταση η οποία θα υπερβεί την κυριαρχία τής κανονικότητας, που τη γέννησε, ή δεν θα υπάρξει»[ Χρήστος Μιάμης, Κατάσταση εξαίρεσης ]"Fractal" 18/4/2023
Η αυτοποίηση του «Ιστορικού εαυτού»[ Αντώνης Χαριστός, Φίλωνος & Νοταρά: Τα στιχάκια τής Τρούμπας, 1950-1970 ]"Fractal" 22/3/2023
Ο άνθρωπος ως καταγραφέας της ζωής[ Ελένη Α. Σακκά, Χρώματα ελλιπή ]"Fractal" 12/7/2022
Προσεγγίσεις μετά την απόσταση[ Σουλεϊμάν Αλάγιαλη - Τσιαλίκ, Προσεγγίσεις μετά την απόσταση ]http://www.poiein.gr 2/7/2022