Μελαχροινούδης, Μιχάλης

Ο Μιχάλης Μελαχροινούδης γεννήθηκε στη Γερµανία. Σπούδασε στο Ρέθυµνο και έχει Διδακτορικό στις Επιστήµες της Αγωγής. Ζει και εργάζεται στη Χίο. Είναι παντρεµένος µε τη Vanda Sofia Santos και έχουν δύο παιδιά, την Αλεξάνδρα και τον Πέτρο.
Η ενασχόλησή του µε τα γράµµατα είναι συνεχής. Συνεργάστηκε µε τη χιώτικη εφηµερίδα «Σύγχρονος Λόγος» και το χιώτικο πολυθεµατικό ψηφιακό περιοδικό «Απλωταριά», ενώ κατά καιρούς έχει δηµοσιεύσει και σε αθηναϊκά µέσα (περιοδικό «Κ» της εφηµ. «Καθηµερινή», «Ελευθεροτυπία» κλπ.). Είναι µέλος της Οµάδας Φίλων Ποίησης στη Χίο (Ιανουάριος 2019) που εκδίδει το περιοδικό «Σείστρο» και γράφει σ’ αυτό.
Ποιήµατά του έχουν δηµοσιευτεί παλιότερα στον ποιητικό διαδικτυακό τόπο «ανεµολόγιο», στο “booksitting” (η πιο πρόσφατη δηµοσίευση τον Απρίλιο 2021), στον προσωπικό ψηφιακό του πίνακα: www.scoop.it/t/aiolos (2013-2018) και στο προσωπικό του ιστολόγιο: aiolosantartis.wordpress.com/ (2018-σήµερα).
Το ποίηµά του µε τίτλο «Το κατακάθι του καφέ» συµπεριλήφθηκε στα 150 βραβευµένα του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισµού Ποιήµατος του περιοδικού «τό κοράλλι» (Αθήνα 2020), το διήγηµά του µε τίτλο «Σαµιαµιδάκι» στον συλλογικό τόµο «µέρες του 2020» (εκδ. Παράξενες Μέρες, Ρέθυµνο 2020) και το µικροδιήγηµα µε τίτλο «Σχεδία» στην Ανθολογία «“Με µια σχεδία” – Ανθολογία µικροδιηγήµατος “100 λέξεις σε 100 ώρες για τη ‘Σχεδία’”» (εκδ. Παρατηρητής της Θράκης, Κοµοτηνή 2020).
Αυτή είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.


Eικόνα προφίλ _Μιχάλης Μελαχροινούδης