Σοφία Χανιωτάκη
Ιεράπετρα
Ελλάδα


Η Σοφία Χανιωτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιεράπετρα Κρήτης. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων από τα Πανεπιστήμια Deakin και LaTrobe.
Ασχολείται με τη διδασκαλία της ελληνικής και ισπανικής γλώσσας, και είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης. Στο παρελθόν εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της ομογένειας, διδάσκοντας τα ελληνικά ως πρώτη και δεύτερη γλώσσα στη Μελβούρνη. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια με επιστημονικές ανακοινώσεις, ενώ ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Νέος Κόσμος, η οποία εκδίδεται στην Αυστραλία.
Γράφει από τα εφηβικά της χρόνια. Η θεματολογία των κειμένων και των ποιημάτων της είναι ποικίλη. Η ανάγκη της για την καταγραφή των σκέψεων και των συναισθημάτων προκύπτει από την ίδια τη ζωή και από τις παράδοξες, αναπάντεχες, ευχάριστες και δυσάρεστες συγκυρίες της. Αντλεί έμπνευση από την επικαιρότητα και τα διάφορα κοινωνικά ζητήματα, ενώ ορισμένα ποιήματά της έχουν φιλοσοφικό και διδακτικό χαρακτήρα. Γράφει στην ελληνική και ισπανική γλώσσα. Οι Δέκα Σελίδες είναι η πρώτη ποιητική συλλογή της.

(Πηγή: "Εκδόσεις Βακχικόν", 2022)

Τίτλοι:
Συγγραφέας