Σοφία Μαμαλίγκα
Ελλάδα


Η Σοφία γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά ευτυχώς μεγάλωσε στα Χανιά μέχρι τη Πέμπτη Δημοτικού. Ως παιδί μοναχικό, ντροπαλό και ιδιαίτερα φιλάσθενο έφτιαξε έναν δικό της κόσμο όπου πέρναγε ώρες ατέλειωτες φτιάχνοντας λογιών-λογιών κατασκευές και ευρεσιτεχνίες. Γύρω στα πέντε της γνώρισε το πρώτο μεγάλο έρωτα, όταν είδε για πρώτη φορά στο σινεμά τη "Φαντασία" του Ντίσνεϋ και η καρδιά της πετάρισε!
Τελικά αυτή η αγάπη, για το καρτούν και τους χάρτινους ήρωες, έμελλε να είναι και η πιο σταθερή στο χρόνο. Αργότερα σπούδασε σχέδιο και γραφιστική στην Ανώτερη Σχολή Γραφικών και Διακοσμητικών Τεχνών στα ΚΑΤΕΕ Αθήνας και έκανε την πτυχιακή της στο κινούμενο σχέδιο. Ένα φιλμάκι δύο ολόκληρων λεπτών, γυρισμένο σε μηχανή Σούπερ 8! Εργάστηκε σε διαφημιστική εταιρεία και δημιουργικά γραφεία και μετά για πολλά χρόνια σαν ανεξάρτητη γραφίστας, σκιτσογράφος και εικονογράφος, μέχρι που ήρθε η κρίση και δεν άφησε τίποτα όρθιο!
Το 2011, σαν αντίδοτο στο θυμό για όλα αυτά που συνέβησαν, άρχισε να σατιρίζει την καθημερινότητα φτιάχνοντας πολιτικές γελοιογραφίες, καρικατούρες και κόμιξ και να τα δημοσιεύει στο προσωπικό της blog.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Εικονογράφηση