Σπύρος Βερύκιος
Ελλάδα


Ο Σπύρος Βερύκιος σπούδασε ζωγραφική (1986) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου και τελείωσε τις σπουδές του στη ζωγραφική και τις γραφικές τέχνες κοντά στον Δημήτρη Μυταρά και τον Γιώργο Παπαδάκη.
Το 1991 συμμετείχε στην Bienalle νέων καλλιτεχνών Μεσογείου στην Βαλένθια.
Το 1995 παρακολούθησε στην ARTOON επιδοτούμενα σεμινάρια πάνω στο Κινούμενο Σχέδιο. Μια ενασχόληση που έχει και συνέχεια, μιας και το 1996 εργάστηκε στο Λονδίνο στο στούντιο "Stardust Pictures" για δυο ταινίες της Warner Bros "Space Jam" και "Fern Gully 2". Αργότερα, το 2001 σχεδίασε lay outs για τη σειρά κινουμένων σχεδίων του BBC "The Lampies" ενώ από το 2002 εργάζεται στην Αθήνα στο στούντιο Time Lapse pictures για την ταινία της Paramount "Rug rats Crossover Movie". Όλα αυτά τα χρόνια και παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητές του, εργάζεται ως story boarder για διαφημιστικές εταιρίες. Επίσης έχει διδάξει ελεύθερο σχέδιο και ζωγραφική στο κολέγιο Αθηνών (1999- 2002) ενώ από το 1997 μέχρι σήμερα διδάσκει κόμικς και ζωγραφική στη σχολή σκίτσου Ορνεράκη.
Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, σε γνωστούς χώρους και γκαλερί, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Κόμικς του δημοσιεύονται τακτικά στο περιοδικό "Βαβέλ".

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Εικονογράφος