Βασίλης Σακκάς
Ελλάδα


Ο Βασίλης Σακκάς είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας, Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής και Κοινωνιολόγος. Από το 1997 κατέχει τη θέση του Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων στη Διεύθυνση Π.Ε.Γ' Αθήνας.
Έχει διδάξει σε σχολεία της Αθήνας και της επαρχίας, στο Ειδικό Σχολείο Αιγάλεω και σε Ειδική Τάξη (Τμήμα Ένταξης). Έχει διδάξει επίσης σε προγράμματα αλφαβητισμού ενηλίκων τσιγγάνων, στη Σχολή Εκπαίδευσης Ανωτέρων Κατασκηνωτικών Στελεχών του Κ.Κ.Ο.Ν. στο Ι.Ε.Κ.Ε.Κ. (Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Συνοδών Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) και αλλού.
Την ακαδημαϊκή χρονιά 2001-2002 διδάσκει στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πορίσματα παιδαγωγικών και διδακτικών ερευνών με έμφαση στις σχέσεις οικογένειας και σχολείου), στο Ι.Ε.Κ. Περιστερίου (Κοινωνική Ψυχολογία) και στο Ι.Ε.Κ. του Ε.Κ.Α.Β. (Επικοινωνία - Επιχειρηματικότητα).
Ασχολείται με την ποίηση, τη λογοτεχνία, τη μουσική και το θέατρο, με ανάλογες δραστηριότητες σε κάθε χώρο. Ασχολείται επίσης, συστηματικά, με τη ζωγραφική και έχει εκθέσει έργα του σε δύο ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές. Ενισχύει τις δραστηριότητες του Συλλόγου "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και έχει συμμετάσχει σε αποστολές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ως εθελοντής Σαμαρείτης.
Το σχολικό έτος 2000-01 λειτούργησε ανιδιοτελώς "θεατρικό εργαστήρι" στο 6ο και 14ο Δ.Σ. Περιστερίου με 70 παιδιά και ανέβασαν το έργο "Η αμαρτία των ζώων".
Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά προγράμματα και συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες και έχει κάνει εισηγήσεις για εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά και κοινωνιολογικά θέματα. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο στη σχολική επίδοση, τις μαθησιακές δυσκολίες και την οικογένεια.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Επιμέλεια