Ρούλα Α. Παπανικολάου
Ελλάδα


Η Ρούλα Παπανικολάου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι νηπιαγωγός και Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και εκπαιδευτικούς που επικεντρώνονται θεματικά στην Παιδική Λογοτεχνία και την Εικαστική Αγωγή.
Μερικά από τα βιβλία της είναι: "Αινίγματα με εικόνες" (τρεις τόμοι), "Ο τζίτζιρας ο μίτζιρας και άλλοι γλωσσοδέτες", "Φεύγει ο γάτος..." (Βραβείο εικονογράφησης ΕΒΓΕ), "Ελληνικές παροιμίες και φράσεις", "Αυτό το σπίτι τίνος είναι;" "Ο περίπατος της Άννας", "Μια φορά στο ζωολογικό κήπ", "Αχ! Κουνελάκι, κουνελάκι", "Κούκλες και κουκλοθεατρικά" (συν. με την Ντίνα Χατζηνικολαόυ), "Η γιορτή των πουλιών", "Τα αινίγματα της αλφαβήτας", "Οι γλωσσοδέτες της αλφαβήτας", σειρά "Εικαστική αγωγή" (έξι βιβλία-τίτλοι), "10 Δέκα μάγισσες κακές φοβερές και τρομερές" (Βραβείο εικονογράφησης 2017 του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου).
Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας για το έργο "Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο" (συνεργασία με την Τ. Τσιλιμένη). Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Εικονογράφηση
Επιμέλεια
Ανθολόγος
Ευθύνη Σειράς