Αναστάσιος - Μεταξάς
Ελλάδα


Ο Α-Ι. Δ. Μεταξάς, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2012) έχει διατελέσει Προσκεκλημένος Καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Aix-en-Provence, της Βουδαπέστης (ELTE) και του Στρασβούργου (Universite R. Schuman, Ecole Doctorale). Στο τελευταίο διοργανώθηκε, το 2008, Διεθνής διάσκεψη, "Conference Metaxas", με θέμα "Art et Pouvoir: a propos des peintures diachroniques". Το 2010 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κρήτης στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου που οργανώθηκε με θέμα: "Πολιτική Επιστήμη-Σύγχρονα διακυβεύματα και η συμβολή του Α-Ι. Δ. Μεταξά". Είναι τακτικό Μέλος της "Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα" και εκπρόσωπός της στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καθώς και Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του "Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου" και του "Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης" στο οποίο είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος.
Τα ενδιαφέροντά του, μέσα από τα βιβλία του, τα άρθρα του και τις "Επιφυλλίδες" του στην εφημερίδα "Το Βήμα", εστιάζονται στη μελέτη του πολιτικού λόγου και στα φαινόμενα μετάθεσης εξουσίας από τις θεσμικές σε άτυπες μορφές.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Επιμέλεια
Εισήγηση
Ευθύνη Σειράς
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Νέα Υόρκη - Αθήνα[ Φωτεινή Τσαλίκογλου, 8 ώρες και 35 λεπτά ]"Το Βήμα"/ "Βιβλία" 23/3/2014
Η Ελλάδα στην κρίση[ Τάσος Γιαννίτσης, Η Ελλάδα στην κρίση ]"Το Βήμα" 1/9/2013
"Ο μοχλός…"[ Γεώργιος Π. Μαλούχος, Η επιστροφή του Ράιχ ]"Ο Κόσμος του Επενδυτή" 19/11/2011
Στοχαστικός λόγος ή "καλλυντικός"[ Παναγιώτης Κ. Κανελλόπουλος, Ιστορία του ευρωπαϊκού πνεύματος: Από τον Αυγουστίνο ως τον Φραγκίσκο της Ασσίζης ]"Βήμα Ιδεών" τχ.41Οκτώβριος 2010
Πάμε στα νερά[ Εμμανουήλ Ρούκουνας, Πάμε στα νερά ]"Ο Κόσμος του Επενδυτή" 9/1/2010
Μια υποδειγματική προσέγγιση[ Σταύρος Λυγερός, Εν ονόματι της Μακεδονίας ]Περιοδικό "Διαβάζω" τχ.489Οκτώβριος 2008