Μάρνη Χατζηεμμανουήλ
Θεσσαλονίκη
Ελλάδα


Η Μάρνη Χατζηεμμανουήλ γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι δημοσιογράφος, Αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜΘ, Διδάκτορας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, περιοδικά, γραφεία Τύπου, και δίδαξε δημοσιογραφία σε Ιδιωτική Σχολή καθώς και σε φοιτητές του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής της διατριβής.
Έχει εκδώσει πέντε βιβλία: Δύο ποιητικές συλλογές, ένα διήγημα, ένα δημοσιογραφικό βιβλίο, και ένα παιδικό βιβλίο

Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκδόσεις σε περιοδικά και ημερολόγια επί σειρά ετών μεταξύ των οποίων: Μακεδονικό Ημερολόγιο, Εξώπολις (Αλεξανδρούπολη), περιοδικό Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης «ο κόσμος της εργασίας», Εγκυκλοπαίδεια Γραμμάτων και Τεχνών, Ερωδιός:
«Το θηλυκό πρόσωπο της ποίησης στη Θεσσαλονίκη» το 2007, μηνιαίο περιοδικό Δήμου Καλαμαριάς «νέα οδός», Αμφικτιονία Ελληνισμού κ.α.

Βραβεύτηκε για τη συγγραφική της προσπάθεια από Φορείς και Συλλόγους μεταξύ των οποίων ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, η Μουσική Εταιρία Βορείου Ελλάδος, το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Σύνδεσμος Αποφοίτων Ορφανοτροφείων Ελλάδος», η Αμφικτιονία Ελληνισμού.

Στη δημοσιογραφία βραβεύτηκε:
*Το 2005 για την καθημερινή πρωινή εκπομπή «Μάμα Μία» (παρουσίαση-αρχισυνταξία) με το δημοσιογραφικό Βραβείο από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανάσιου Βασίλειου Μπότση»
*Το 2006 για την εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» που παρουσίαζε έως το 2013 οπότε και έκλεισε η ΕΤ3, με το τηλεοπτικό Βραβείο «Πρόσωπα 2006» του TV ΕΘΝΟΣ. Για την εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» δέχθηκε πολλές τιμητικές διακρίσεις για την πολιτιστική προσφορά της, από πολλούς Πολιτιστικούς Φορείς και Συλλόγους σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
*Το 2012 πήρε έπαινο για το ντοκιμαντέρ «People tell the story» της ενότητας «1912-2012: Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης» του οποίου είχε τη δημοσιογραφική επιμέλεια, από την PRIX CIRCOM (European Association of Regional Television)

Το θέμα του διδακτορικού της -το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα http://ikee.lib.auth.gr,- είναι: «Οι πολιτιστικές ειδήσεις και τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών δελτίων. Η θεματική, η γλώσσα και η ιδεολογία τους».

(Πηγή: "Μάρνη Χατζηεμμανουήλ", 2022)

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Άραγε η εποχή του Ανθρωπόκαινου απειλείται από αόρατους εχθούς;[ Ζαχαρίας Γ. Σκούρας, Ταξιδεύοντας στην εποχή του ανθρώπου ]"Μακεδονία" 25/12/2020