Μάρνη Χατζηεμμανουήλ
Ελλάδα


Η Μάρνη Χατζηεμμανουήλ γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι δημοσιογράφος, Αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, περιοδικά, γραφεία Τύπου, και δίδαξε δημοσιογραφία σε Ιδιωτική Σχολή και ως υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο ΑΠΘ.
Με το διάβασμα και τη συγγραφή ασχολείται από νεαρή ηλικία δείχνοντας μεγαλύτερη αδυναμία στην ποίηση.
Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκδόσεις σε περιοδικά και ημερολόγια επί σειρά ετών μεταξύ των οποίων: Μακεδονικό Ημερολόγιο, Εξώπολις (Αλεξανδρούπολη), περιοδικό Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης "ο κόσμος της εργασίας", Εγκυκλοπαίδεια Γραμμάτων και Τεχνών, Ερωδιός: "Το θηλυκό πρόσωπο της ποίησης στη Θεσσαλονίκη" το 2007, μηνιαίο περιοδικό Δήμου Καλαμαριάς "νέα οδός", Αμφικτιονία Ελληνισμού κ.α.
Υπήρξε για τρία συνεχόμενα χρόνια μέλος της Κριτικής Επιτροπής Ποίησης στον Δήμο Ευόσμου. Έχει κάνει ομιλίες με θέματα πολιτιστικά όπως: "Λογοτεχνία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας" και "Η πολιτιστική δημοσιογραφία" σε φοιτητές δημοσιογραφίας καθώς και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με προσκεκλημένους συγγραφείς και ποιητές.
Βραβεύτηκε για τη συγγραφική της προσπάθεια από Φορείς και Συλλόγους μεταξύ των οποίων ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, η Μουσική Εταιρία Βορείου Ελλάδος, το Φιλανθρωπικό Σωματείο "Σύνδεσμος Αποφοίτων Ορφανοτροφείων Ελλάδος", η Αμφικτιονία Ελληνισμού.
Στη δημοσιογραφική της πορεία βραβεύτηκε για δύο πολιτιστικές εκπομπές που παρουσίαζε. Το 2005 για την καθημερινή πρωινή εκπομπή "Μάμα Μία" -της οποίας είχε και την αρχισυνταξία- με το δημοσιογραφικό Βραβείο από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας "Αθανάσιου Βασίλειου Μπότση" και την επόμενη χρονιά με το τηλεοπτικό Βραβείο "Πρόσωπα 2006" του TV ΕΘΝΟΣ, για την εκπομπή "Κυριακή στο χωριό" που παρουσίαζε έως το 2013 οπότε και έκλεισε η ΕΤ3. Για την εκπομπή "Κυριακή στο χωριό" δέχθηκε πολλές τιμητικές διακρίσεις για την πολιτιστική προσφορά της, από πολλούς τοπικούς Πολιτιστικούς Φορείς και Συλλόγους σε όλη την περιφέρεια της Ελλάδας αλλά και εκτός όπως από τους Lions Κύπρου, ενώ μεταξύ άλλων τιμήθηκε και από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών. Επιπλέον ιδιαίτερα τιμητικός ήταν ο έπαινος στο διαγωνισμό PRIX CIRCOM (European Associationof Regional Television) για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ "People tell the story" της ενότητας "1912-2012: Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης" του οποίου είχε τη δημοσιογραφική επιμέλεια.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Άραγε η εποχή του Ανθρωπόκαινου απειλείται από αόρατους εχθούς;[ Ζαχαρίας Γ. Σκούρας, Ταξιδεύοντας στην εποχή του ανθρώπου ]"Μακεδονία" 25/12/2020