Γιώργος Δ. Παναγιώτου
Ελλάδα


Ο Γιώργος Δ. Παναγιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ανώτατο στέλεχος μεγάλων εταιρειών πληροφορικής.
Ήδη από τα χρόνια των σπουδών του, το ενδιαφέρον του και την αγάπη του κέρδισαν τόσο τα αρχαία ελληνικά κλασικά κείμενα, ιδιαίτερα τα έργα των τραγικών ποιητών, όσο και η σύγχρονη ελληνική και αμερικανική λογοτεχνία.
Έχει μεταφράσει στα αγγλικά, για τις μουσικές εκδόσεις Romanos - Schott, τα ποιήματα του Σολωμού, του Καβάφη, του Ρίτσου και τους βυζαντινούς ύμνους που έχει χρησιμοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης στα κλασικά του έργα, καθώς και την "Ακολουθία εις Κεκοιμημένους" (Requiem). Έχει επίσης επιμεληθεί τις μεταφράσεις στα αγγλικά των κειμένων των τριών λυρικών τραγωδιών του Θεοδωράκη Μήδεια, Ηλέκτρα και Αντιγόνη, καθώς και των μελοποιημένων χορικών από τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Ευριπίδη και τους Ιππείς του Αριστοφάνη.
Το 2009 δημοσιεύθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων η μελέτη του "Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη για το αρχαίο δράμα".

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Μεταφραστής
Επιμελητής