Γιώργος Μ. Χατζηστεργίου
Ελλάδα


Ο Γιώργος Μ. Χατζηστεργίου είναι πολιτικός μηχανικός που γράφει. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1955. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Διατηρεί στην Αθήνα Γραφείο Μελετών ειδικών τεχνικών έργων και είναι μέλος επιστημονικών επιτροπών του ΤΕΕ και του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και συγγραφέας των βιβλίων "ΣύνΕργον" με αντικείμενο τεχνολογικά και οικονομικά ζητήματα των κατασκευών. Στον κόσμο των ιδεών έχει εμφανιστεί με μια σειρά δοκιμίων στο 'Βήμα της Κυριακής' και στα 'Ενθέματα' της 'Κυριακάτικης Αυγής', όπου με όχημα τις κατασκευές και τα τεχνικά έργα επιχειρείται η διερεύνηση γενικότερων κοινωνικών εξελίξεων.
Έργα του είναι (στο πεδίο της λογοτεχνίας): "Μικρή πόλη, μεγάλα μυστικά" (2000), "Σου έχει μείνει καθόλου περιουσία;" (2008), "Έξοδος" (2011), "Χορός μεταμφιεσμένων" (2016), "Αποτύπωμα γυναίκας" (2018) και (στο πεδίο των ιδεών): "Η γη τρέμει. Άνθρωποι και κατασκευές σε έναν κόσμο που αλλάζει" (2009) και "Ο πολιτισμός των φαντασμάτων" (2020), όλα από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια. Σε αγγλική μετάφραση κυκλοφορεί το "Έξοδος" (με τίτλο "Naes Anaes") και το "Χορός μεταμφιεσμένων" (με τίτλο "Masquerade Ball").
Το site του συγγραφέα είναι το ergon.civilergon.com.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Μια ελεγεία της απόγνωσης[ Νικήτας Σινιόσογλου, Λεωφόρος ΝΑΤΟ ]www.oanagnostis.gr 13/2/2020
Εκεί που δεν υπάρχει ζωή μετά θάνατον – μία ζοφερή Νέκυια[ Νικήτας Σινιόσογλου, Μαύρες διαθήκες ]www.oanagnostis.gr 17/2/2019
Η Αριστοκρατία του Περιθωρίου[ Νικήτας Σινιόσογλου, Αλλόκοτος ελληνισμός ]www.oanagnostis.gr 5/4/2017
Το μέλλον του παρελθόντος[ Jean - Pelt, Η ωραιότερη ιστορία των φυτών ]"The Books' Journal" τχ.42Απρίλιος 2014
Σε όσους αψήφισαν το θάνατο για την απελευθέρωση[ Μανώλης Γλέζος, Νέκυιαι ωδαί ]"Η Εποχή" 29/12/2013
Για μια γεωγραφία των συναισθημάτων[ Αλέξια Οθωναίου, Τσακισμένη αυγή ]"The Books' Journal" τχ.24Οκτώβριος 2012