Γεράσιμος Καραμπελιάς
Ελλάδα


Ο Γεράσιμος Ν. Καραμπελιάς γεννήθηκε στην Κάτω Αχαΐα του Δήμου Δύμης. Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τριπόλεως σε Ελλάδα, των Πανεπιστημίων PACE University (BA) NEW YORK University (MA) των ΗΠΑ και του SOAS-UNIVERSITY OF LONDON (PhD) του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει ανάλογες εμπειρίες διαμονής από το Βέλγιο, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου βρέθηκε είτε για σπουδές είτε για σύντομη εργασία (στη Διεύθυνση 10 (DG X) της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και του Gulf Research Center (GRC).

Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Επιστημονικά Υπεύθυνος των Προγραμμάτων «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» και «Η Ελληνική ως Δεύτερη Ξένη Γλώσσα» του ΚΕΔΙΒΙΜ. Είναι Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και του Εργαστηρίου ΜΕΘΕΞΗ του Τμήματος Κοινωνιολογίας, αλλά και Υποδιευθυντής της Ομάδας Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Προστασίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος της Ελληνικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Έχει διδάξει στις περισσότερες Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), ενώ έχει προσφέρει διαλέξεις σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ (Stanford University, University of Washington, City University of New York-CUNY) και του Καναδά (Simon Fraser University). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ξένα επιστημονικά περιοδικά και συλλογικά βιβλία, ενώ μονογραφίες και βιβλία του κυκλοφορούν στην ελληνική γλώσσα.
Η οικογένειά του αποτελεί την πηγή ζωής όλων των έργων του.

Τίτλοι:
Συγγραφέας