Δημήτρης Π. Σταματόπουλος
Ελλάδα


O Δημήτρης Σταματόπουλος γεννήθηκε το 1955 στο Ψάρι Ηραίας Αρκαδίας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Είναι συγγραφέας φορολογικού δικαίου με πρώτη έκδοση βιβλίου το 1989 με μεγάλο αριθμό βιβλίων, άρθρων και δημοσιευμάτων φορολογικού περιεχομένου.
Υπηρέτησε στο Υπουργείο Οικονομικών. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Φορολογίας του Υπουργείου και φέρει πλέον τον τίτλο του επίτιμου Γενικού Διευθυντή Φορολογίας. Προηγούμενες θέσεις: Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων, Διευθυντής στην Υπηρεσία Έρευνας και Ελέγχου Τιμών, Δ/ντης στην Δ/νση Τελών και Ειδικών Φορολογιών. Προϊστάμενος στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. 2000-2004 ΦΠΑ. Από 1986 έως 1999 εργάσθηκε στη Δ/νση Βιβλίων και Στοιχείων (KBΣ). Επίσης διετέλεσε Διευθυντής στην Α' Δ.Ο.Υ. Περιστερίου και έχει εργασθεί ως ελεγκτής σε διάφορες εφορίες μεταξύ αυτών και η ΦABE Αθηνών.
Συμμετείχε σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και ομάδες εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών για όλα τα θέματα που αφορούν εν γένει τη φορολογία και το φορολογικό δίκαιο.
Σήμερα συνεργάζεται ως συγγραφέας με το "Forin Σταματόπουλος". Το 2018, εισήλθε και στον κόσμο του παιδικού βιβλίου επιδιώκοντας να μάθει στα παιδιά την αξία του κοινού αγαθού, την ανάγκη της συνεργασίας και τη χαρά της δημιουργίας.

Τίτλοι:
Συγγραφέας