Χάρις Κανελλοπούλου
Ελλάδα


Η Χάρις Κανελλοπούλου είναι ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων και συγγραφέας. Είναι διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει ιστορία της τέχνης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στη μοντέρνα και τη σύγχρονη τέχνη, στην τέχνη στον δημόσιο χώρο, στον κοινωνικό χαρακτήρα της τέχνης και στη σχέση τέχνης και αρχείου (με συναφή την έκδοση, σε επιστημονική επιμέλειά της, του συλλογικού τόμου "Σύγχρονη Τέχνη και Αρχείο: αρχειακές συλλογές, καλλιτεχνικές πρακτικές, προβληματισμοί", σειρά: Κριτική + Τέχνη, τόμ. 6, Αθήνα: AICA Hellas, 2015). Στις δραστηριότητές της συγκαταλέγονται ακόμη, μεταξύ άλλων, επιμέλειες εκθέσεων που σχετίζονται με τη μοντέρνα και τη σύγχρονη τέχνη, η συνεργασία με φορείς όπως η Τράπεζα της Ελλάδος, το ΙΣΕΤ-Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, κ.ά. Είναι μέλος του AICA Hellas (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης) και της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Μετάφραση
Επιμέλεια
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Με καρδιά και όραμα από την Αθήνα έως το Ντουμπάι[ Αλέξανδρος Ν. Τομπάζης, Η όμορφη καμηλοπάρδαλη... ]"Realnews" 12/7/2009