Μιχάλης Ιερωνυμίδης
Ελλάδα


Ο Μιχάλης Ιερωνυμίδης γεννήθηκε στην Κρήτη. Είναι πτυχιούχος γραφικών τεχνών του Α.Τ.Ο. (Σχολές Δοξιάδη). Έχει εργασθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας στην τηλεόραση, στη διαφήμιση και στη διακόσμηση· ιδιαίτερα στον τομέα του βιβλίου. Παράλληλα διδάσκει σε ανώτερες σχολές μαθήματα της ειδικότητάς του. Έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς γραφιστικής και έχει διακριθεί με βραβεία και επαίνους. Οργανώνει και επιμελείται με επιτυχία μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις (Γιορτές λόγου και τέχνης στα Ανώγεια της Κρήτης, Πατρινό Καρναβάλι κ.α.).
Με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Συλλόγου Φίλων Μουσικής και Τεχνών - Ζωγράφου καθιέρωσε από το 1994 μηνιαίο "Αφιέρωμα στο θέατρο Σκιών" στο κηποθέατρο του Δήμου Ζωγράφου.
Το 1991 επιμελήθηκε και είχε την παραγωγή του cd "Τα τραγούδια του Καραγκιόζη". Το 1998, μαζί με τον Άθω Δανέλλη ίδρυσαν το "Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών" με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του Ελληνικού Καραγκιόζη.
Το 1998 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Πίσω από τον μπερντέ". Το 2001 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Αγαπητέ Καραγκιόζη". Το 2003 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Ο αθηναϊκός Καραγκιόζης του Αντώνη Μόλλα".
Συμμετείχε ως δραματουργικός σύμβουλος στο ανέβασμα του έργου του Αντώνη Μόλλα "Λίγα απ' όλα" το χειμώνα του 2001 στο θέατρο Σφενδόνη από τον θίασο της Άννας Κοκκίνου, και στο ανέβασμα του ίδιου έργου στην Κύπρο από την Ε.Θ.Α.Λ. το 2002.
Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Επιμέλεια