Νατάσσα Χασιώτη
Ελλάδα


Η Νατάσσα Χασιώτη είναι ιστορικός και κριτικός χορού (MA – University of Surrey, UK). Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1992. Έκτοτε εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά (Το Βήμα, Ταχυδρόμος, Athens Νews, Ημερησία, Αυγή, Elle, Votre Beauté, Faqpress, Ballet/Tanz, Dance Theatre Journal, Danza & Danza), καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση (Seven X, ΝΕΤ, Εν Λευκώ κ.ά.)
Δίδαξε Ιστορία Χορού στο Επαγγελματικό Τμήμα της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2000-2018). Έχει μεταφράσει 11 βιβλία –ανάμεσα σ’ αυτά, τα «Ημερολογιακά Τετράδια», του Vaslav Nijinsky.
Τα θέματα που την ενδιαφέρουν είναι: εκπαίδευση και νέες τεχνολογίες, χορός και πολιτική, ζητήματα έμφυλης ταυτότητας, ψυχανάλυση και ποπ κουλτούρα. Στο ενεργητικό της έχει ένα ντοκιμαντέρ για τον Σύγχρονο Χορό στην Ελλάδα, (ΝΕΤ 2001), ενώ το –επίσης δικής της δημιουργίας– video dance «Lois & Clark» παρουσιάστηκε στην πλατφόρμα νέας χορογραφίας, στο PACT Zollverein, το 2004. Ένα δεύτερο video, με τίτλο «The splendour and the blaze» (2006), έχει ως θέμα, γυναίκες-δολοφόνους από το αρχαίο ελληνικό δράμα.
Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα της σε πολλές σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις (Γερμανία, Βέλγιο, Σιγκαπούρη, Καναδάς, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Πολωνία κ.α.) Έχει δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει διδάξει σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια, όπως το πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων του Κολλεγίου Αθηνών (1996).
Υπήρξε μέλος της επιτροπής επιχορηγήσεων και βραβείων χορού τού ΥΠΠΟ (1997-2004), αντιπρόεδρος της World Dance Alliance (2002-2006), και Πρόεδρος του Σωματείου Φίλων της ΚΣΟΤ (2001-2005/2012- ). Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής για τις Επαγγελματικές Σχολές Χορού του ΥΠΠΟ (2012- ).
Βιβλία της συγγραφέως: «Ο σύγχρονος χορός στην Ελλάδα–Κείμενα θεωρίας, Ιστορίας και κριτικής & Συνεντεύξεις Ελλήνων χορογράφων», Carpe Librum, 2021, «Εκδρομή με λεωφορείο» (διηγήματα), Carpe Librum, 2019, «The Wedding» (graphic novel, με το ψευδώνυμο Pandora B. Wilde), Amazon KDP, 2015 και «Μεγάλοι Χορογράφοι–Συνεντεύξεις» (συλλογή συνεντεύξεων), Εκδόσεις Captain Book, 2013.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Μετάφραση