Γιούλη Ράπτη
Ελλάδα


Η Γιούλη Ράπτη είναι επίκουρη καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σπούδασε φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Universite Paris I Pantheon-Sorbonne, με αντικείμενο τη νεότερη και σύγχρονη φιλοσοφία και αισθητική. Μελέτησε κυρίως τους φιλοσόφους της Κοινωνικοκριτικής Σχολής της Φραγκφούρτης. Το 1995 έλαβε τον τίτλο της διδάκτορος, με επιβλέποντα καθηγητή τον Olivier Revault-d’Allonnes.
Διδάσκει στο ΕΜΠ φιλοσοφία, φιλοσοφία της τέχνης και φιλοσοφία του περιβάλλοντος, καθώς και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι συνεργάτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Ειδικεύεται κυρίως στη σύγχρονη αισθητική και φιλοσοφία της τέχνης, σε θέματα που αφορούν το μέλλον της αισθητικής και της τέχνης στη σύγχρονη εποχή (ζωγραφική, φωτογραφία, κινηματογράφος).
Έχει δημοσιεύσει 38 άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους. Έχει επιμεληθεί το σύγγραμμα του γάλλου φιλοσόφου-αισθητικού Marc Jimenez, "Τι είναι η αισθητική;" (Νεφέλη, 2014)

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Επιμέλεια