Ειρήνη Μουντράκη
Ελλάδα


Η Ειρήνη Μουντράκη είναι απόφοιτος και αριστούχος διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε επίσης ιταλική τέχνη και γλώσσα στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνο ως υπότροφος. Είναι υπεύθυνη Δραματολογίου, Βιβλιοθήκης, Αρχείου και Διεθνών Σχέσεων στο Εθνικό Θέατρο, όπου εργάζεται ως ειδικός καλλιτεχνικός συνεργάτις από το 1999. Εμπνεύστρια, δημιουργός και υπεύθυνη του Greek Play Project (GPP), της δίγλωσσης διαδικτυακής πλατφόρμας για τη μελέτη, ενίσχυση και προώθηση του σύγχρονου ελληνικού έργου (www.greek-theatre.gr).
Διδάσκει Ιστορία Θεάτρου και Δραματολογία στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, ενώ έχει διδάξει και σε άλλες Σχολές. Δίδαξε Θέατρο επίσης στο Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Ελληνικού Στρατού Ξηράς "ΣΑΝ". Το 2018 δίδαξε στο Μεταπτυχιακό του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις με ερασιτέχνες (ΣΑΝ) και έχει συνεργαστεί ως δραματολόγος με σημαντικούς σκηνοθέτες.
Είναι Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Επιχορηγήσεων Ελεύθερου Θεάτρου του Υπουργείου Πολιτισμού (2017-σήμερα), ενώ έχει υπάρξει μέλος σε πολλές επιτροπές θεάτρου. Το 2013 συμμετείχε στο International Visitors Leadership Program στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με θέμα "Promoting Social Change Through the Arts" προσκεκλημένη από το United States Department of State - Bureau of Educational and Cultural Affairs.
Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Ευθύνη Σειράς