Αλέξανδρος Κοντός
Ελλάδα


Ο Αλέξανδρος Κοντός γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1960. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, της ΣΕΛΕΤΕ Θεσσαλονίκης και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Leicester.
Είναι παντρεμένος με την Σταυρούλα Γκουλιαμτζή από το 1982 και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Ευστράτιο και την Βασιλική. Επί σειρά ετών υπήρξε ανώτατο διευθυντικό στέλεχος εταιριών που μεταποιούν αγροτικά προϊόντα στο Νομό Ξάνθης. Το 1982 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην εταιρία ΣΕΒΑΘ Α.Ε., ως διευθυντής στο τμήμα πωλήσεων. Το 1989 συνεχίζει την καριέρα του στην Σ.Ε.Κ.Ε Α.Ε. , μια από τις μεγαλύτερες και πλέον κερδοφόρες εταιρίες καπνού στη χώρα μας, ως διευθυντής του Εργοστασιακού Συγκροτήματος Ξάνθης. Με την ανάληψη των καθηκόντων του στην Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε. η βιομηχανία τοπικά πολλαπλασίασε την παραγωγή και τα κερδοφόρα αποτελέσματά της και πραγματοποίησε μεγάλες επενδύσεις στην Ξάνθη. Το 1994 αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους Νομαρχιακός Σύμβουλος στο Νομό Ξάνθης και η επιτυχία αυτή επαναλήφθηκε στις Νομαρχιακές εκλογές του 1998. Για δυο χρόνια, πριν από την εκλογή του ως βουλευτού, υπήρξε Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης
Στις εκλογές του Απριλίου 2000 εκλέγεται Βουλευτής Νομού Ξάνθης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιούλιο του 2001 πραγματοποιούνται οι εκλογές των Τομεαρχών στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις οποίες εκλέγεται Αναπληρωτής Τομεάρχης Γεωργίας. Ως υπεύθυνος του τομέα Γεωργίας έχει στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Καραμανλή σε θέματα αγροτικής πολιτικής και περιοδεύει σ' όλη τη χώρα αναδεικνύοντας τα προβλήματα της ελληνικής υπαίθρου και προβάλλοντας τις θέσεις της παράταξής του. Είχε καθοριστική συμβολή στην κατάρτιση του αγροτικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και απετέλεσε έναν από τους κύριους διαμορφωτές των θέσεών της στο θέμα των πανωτοκίων, της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της Α.Τ.Ε., των μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και της εξυγίανσης του συνεταιριστικού κινήματος.
Ως Βουλευτής κατέθεσε πάνω από 100 ερωτήσεις στη Βουλή, πραγματοποιώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο στην Κυβέρνηση σε θέματα Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Οικονομίας, Γεωργίας και Άμυνας. Πραγματοποίησε πολλές ομιλίες στη Βουλή, σε σημαντικές επερωτήσεις που συζητήθηκαν υπήρξε πρώτος επερωτών Βουλευτής και μάλιστα ορίστηκε ειδικός αγορητής από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2003, σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και τοπικής αυτοδιοίκησης. Συμμετέχει στην ειδική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για την διαμόρφωση του νέου αναπτυξιακού νόμου καθώς επίσης και για την διατήρηση των επιδοτήσεων των μεσογειακών προϊόντων (καπνός, βαμβάκι, λάδι), θέματα που άπτονται της επιβίωσης του Ν. Ξάνθης και της Θράκης. Στις εκλογές του 2004 εκλέγεται πρώτος βουλευτής του Ν. Ξάνθης και ο Πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής τον ορίζει Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έχει εκπροσωπήσει την Νέα Δημοκρατία σε πολλές συναντήσεις με Βουλευτές άλλων χωρών.
Έχει πραγματοποιήσει σειρά ομιλιών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και έχει καταθέσει τις απόψεις του με σειρά δημοσιεύσεων και συνεντεύξεων στον τοπικό και περιφερειακό τύπο.

Τίτλοι:
Συγγραφέας