Απόστολος Β. Βετσόπουλος
Ελλάδα


Ο Απόστολος Βετσόπουλος σπούδασε κλασική φιλολογία και ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Μεσογειακής Ιστορίας στο King’s College του Λονδίνου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του UCL του Παν/μίου του Λονδίνου (2002).
Από το 2007 υπηρετεί ως Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Αιτωλ/νία (Μεσολόγγι, 2007-2012) & (Αγρίνιο, 2012-2016), ενώ παράλληλα δίδαξε, ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΤΕΙ Μεσολογγίου για επτά ακαδημαϊκά έτη (2003-2010), τα γνωστικά αντικείμενα Ελληνικό Συνεταιριστικό Κίνημα, Ελληνική Οικονομία και Συλλογικές δράσεις και Κοινωνικά κινήματα και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) για επτά ακαδημαϊκά έτη (2009-2016) τα γνωστικά αντικείμενα Γενική Ιστορία της Ευρώπης και Κοινωνική και Οικονομική Ιστορία της Ευρώπης.
Έχει συμμετάσχει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και επιμελήθηκε συλλογικούς τόμους συνεδρίων, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Το Σχέδιο Μάρσαλ και η Ελλάδα" (2007, εκδόσεις Gutenberg).

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Επιμελητής