Μαρία Τσόγκα
Ελλάδα


Η Μαίρη Τσόγκα γεννήθηκε στην Αυστραλία, αλλά θυμάται να ζει μόνο στην Ελλάδα. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Κατοικεί κι εργάζεται στην Αθήνα που αγαπάει, διατηρεί όμως ζωντανή την επαφή της με την Ήπειρο, όπου έζησε τα πρώτα παιδικά της χρόνια.
Δουλεύει εδώ και χρόνια στην εκπαίδευση, ακολουθώντας τις σπουδές της, άλλοτε ως νηπιαγωγός και άλλοτε ως καθηγήτρια αγγλικών, πότε με πολύ μικρά και πότε με πολύ μεγάλα "παιδιά", σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, φροντιστήρια αλλά και σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (σχολείο για ενήλικες), εμπειρία που θεωρεί ότι άλλαξε την οπτική της στην εκπαίδευση. Αγαπούσε πάντα τα παραμύθια, τις ιστορίες που άκουγε να αφηγούνται οι μεγαλύτεροι, αυτές που διηγούνταν οι φίλοι της κι αργότερα ακόμα κι οι μαθητές της, αυτές που λένε τα τραγούδια, αυτές που διάβαζε η ίδια στα βιβλία.
Το 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο της για παιδιά "Μια μπάλα ζωγραφιά" (Πατάκης). Το 2011, το διήγημα της "Μη ξεχάσεις Λίλυ" βραβεύτηκε στον διαγωνισμό διηγήματος του Ελληνοαυστραλιανού συνδέσμου Μελβούρνης.
Ο "Έβδομος κύκλος στο ποτάμι" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Τίτλοι:
Συγγραφέας