Μαριβίτα Γραμματικάκη
Ελλάδα


Γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε βιόλα στο Ωδείο Αθηνών και από το 1993 έγινε μόνιμη μουσικός στην Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής.
Παράλληλα με τη μουσική της πορεία, ασχολήθηκε από το 1983 μέχρι το 1990 με τη συγγραφή κειμένων παιδικών εκπομπών για την Ελληνική Τηλεόραση δίπλα στη Φραγκίσκη Καρόρη και έκανε την παρουσίαση της εκπομπής "Ο κόσμος της Μουσικής". Το 2010 δημιούρ��ησε το βιωματικό εργαστήρι παραμυθιού "Κόκκινη κλωστή τραγουδά ένα βιολί" και διδάσκει σε μαθητές δημοτικού αλλά και σε εκπαιδευτικούς την τέχνη του παραμυθιού και της μουσικής ως μέσο επικοινωνίας και δημιουργίας. Το 2015 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το θεατρικό της έργο για εφήβους "The game", ενώ το έργο της "Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα" ανέβηκε στo θέατρο OLVIO (2016-2017).
Το βιβλίο της "Το μαγικό βιολί" παρουσιάστηκε ως θεατρικό-μουσικό έργο για παιδιά τον Μάιο του 2011, στη Λυρική Σκηνή και συνάντησε μεγάλη επιτυχία.
Η χριστουγεννιάτικη ιστορία με τίτλο "Εγώ το ξωτικό" παρουσιάστηκε αρχικά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, τον Δεκέμβριο του 2018, ως διήγημα για αφηγητή και ορχήστρα, σε μουσική του Κωστή Κριτσωτάκη.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα[ Μαριβίτα Γραμματικάκη, Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα ]Περιοδικό "Index" τχ.23Ιούνιος 2008