Τάσος Χριστάκης
Ελλάδα


Ο Τάσος Χριστάκης γεννήθηκε στην Ανατολική Ιωαννίνων το 1947. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, όπου και δίδαξε για δυο χρόνια (1980-1982). Από το 1983 εως το 1990 διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας ως Ειδικός Επιστήμων, ενώ το 1995 εκλέγεται Επίκουρος Καθηγητής και το 1999 Καθηγητής. Το 2004 αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών στην ΑΣΚΤ.
Έχει παρουσιάσει το έργο του σε 5 ομαδικές εκθέσεις, στην Αθήνα, στο Ελσίνκι και στην Κοπεγχάγη. Έργα του έχουν παρουσιαστεί επίσης σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα (Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο), στη Βοστώνη, στο Στρασβούργο, στη Σεβίλλη (EXPO 92), στο Tel Aviv Museum of Art και πρόσφατα στο Capital Museum of China, συμμετέχοντας στην έκθεση «Κλασικές μνήμες στη Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη».
Εργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, στο Μουσείο Φρυσίρα και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τίτλοι:
Ζωγράφος