Κωνσταντίνος Βέννης
Ελλάδα


Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24-10-1940. Μαθητής του Α΄ προτύπου Γυμνασίου Πειραιώς (σημερινή Ιωνίδειος Σχολή). Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών του 1965. Δικηγόρος Αθηνών το 1967.
Παντρεμένος, από το έτος 1968, με την Κλειώ Σταθακοπούλου. Έχουν δύο τέκνα, την Ελένη Βέννη, δικηγόρο και Δικαστική Γραφολόγο, και τον Σπύρο Βέννη, συμβολαιογράφο Αθηνών, τέως δικηγόρο, Δικαστικό γραφολόγο, απόφοιτο του Πανεπιστημίου της Βοστώνης των Η.Π.Α. (Boston University).
Υπήρξε, από το έτος 1967 έως το έτος 1973:
α) Νομικός Σύμβουλος, δικηγόρος Ναυτιλιακής Εταιρίας «ΑΙΓΙΣ ΝΕΠΕ».
β) Νομικός Σύμβουλος, δικηγόρος Ξένων Ναυτικών Εταιρειών του Νικολάου Παπαλιού.
γ) Νομικός Σύμβουλος, δικηγόρος Ναυτικών Εταιριών Γεωργίου Σπανού.
δ) Νομικός Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας.
Συγγραφεύς του βιβλίου «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΙΚΗΣΕ ΠΑΝΤΟΤΕ» – πολιτική ανάλυση και διδάγματα από το ελληνικό σύνταγμα. (Εκδόσεις «ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ», Αθήνα 1965).
Συγγραφεύς του βιβλίου «ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑΙ», ερμηνεία του Κ.Ι.Ν.Δ. – Νομολογία και Οδηγίες προς Πλοιάρχους, Αθήνα 1970.
Επέτυχε, το έτος 1974, πρώτος στον διαγωνισμό Συμβολαιογράφων. Έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (97/100) που έχει καταγραφεί σε διαγωνισμό Συμβολαιογράφων.
Συμβολαιογράφος Αθηνών, από το έτος 1974 έως το έτος 2006.
Πτυχιούχος κυβερνήτης ιδιωτικών αεροσκαφών.
Πτυχιούχος Δικαστικός εξεταστής εγγράφων του American Institute Applied Science των Η.Π.Α, εκπαιδευθείς στις Η.Π.Α.
Συνεργάτης σε θέματα δικαστικής γραφολογίας του αείμνηστου Καθηγητή και συγγραφέως δικαστικής γραφολογίας, Ανδρέα Μιχαλόπουλου.
Συγγραφεύς των βιβλίων δικαστικής γραφολογίας «ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ - ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ» (Τόμος Ι – 2008, Τόμος II – 2010), Εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη, «Πλαστογραφία των υπογραφών» 2013, Εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη και «Πρακτική Πλαστογραφίας» 2018, Εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Ρωσικά, Ιταλικά.
Εγγεγραμμένος στους πίνακες Πραγματογνωμόνων των Πρωτοδικείων και της Εισαγγελίας Αθηνών και Πειραιά, για θέματα δικαστικής γραφολογίας.

Τίτλοι:
Συγγραφέας