Ελένη Μεντεσίδου
Ελλάδα


Γεννήθηκε το 1981 στην Κοζάνη Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Κλασσικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα παιδικά της χρόνια έζησε στο χωριό Αγ. Δημήτριος, από όπου κατάγονται και οι δύο της γονείς. Το 1999 εισήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Κατά τη φοίτησή της στο Πανεπιστήμιο εκπόνησε εργασίες που αφορούν στην ιστορία και τη λαογραφία του Πόντου. Γνωρίζει τουρκικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και γερμανικά. Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής της ζωής ήταν μέλος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και σπουδαστών Θεσσαλονίκης και διατελεί στο διοικητικό του συλλόγου ως γραμματέας και αντιπρόεδρος. Από το 2001 έως το 2002 παρουσίαζε ραδιοφωνική εκπομπή με θέματα από τον πολιτισμό, τη λαογραφία και την ιστορία του Πόντου.
Το 2004 απέκτησε το πτυχίο της με ειδίκευση στην Αρχαιολογία και τον ίδιο χρόνο εισάγεται στο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στον τομέα της Κλασσικής Αρχαιολογίας. Ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια ασχολείται με την περιοχή του Πόντου τόσο σε δευτερεύουσες, όσο και στην κύρια εργασία της, θέμα της οποίας είναι "Τα αρχαιολογικά κατάλοιπα στη νότια ακτή του Εύξεινου από την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως τη ρωμαϊκή κατάκτηση".
Από το καλοκαίρι του 2005 εργάζεται ως αρχαιολόγος στη Λ΄ Εφορία Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, ενώ συνεχίζει τις σπουδές της μελετώντας την αρχαιολογία του Πόντου. Τέλος, από το Μάιο του 2006 αποτελεί μέλος της νεοϊδρυθείσης Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Τίτλοι:
Συγγραφέας