Εύη Θεοδωρίδου
Ελλάδα


Η Εύη (Ευδοξία) Θεοδωρίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Σπουδές: Απόιφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κέντρου Θεατρικών Σπουδών του "Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου" του Λεωνίδα Τριβιζά (1982). Μετεκπαίδευση στην κίνηση, τη φωνητική και το τραγούδι. Πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1984). Μετεκπαίδευση: "Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού" ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. (Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας 1991).
Επαγγελματική δραστηριότητα: Ως τριτοετής μαθήτρια έλαβε μέρος στις εξής παραστάσεις του "Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου": "Φως στα σκοτάδια" του Μπρεχτ, "Άγις" του Περιστεράκη, "Ο μισάνθρωπος" του Μολιέρου (βοηθός σκηνοθέτη). Όλα σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Τριβιζά. Πρωτοεμφανίστηκε με το "Αμφιθέατρο" του Σπύρου Ευαγγελάτου την περίοδο 1984-1985 και έπαιξε στα έργα: "Φορτουνάτος", του Μ.Α. Φώσκολου, "Επιτρέποντες" του Μενάνδρου, "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, "Νέαιρα" του Δ. Μόσχου. Την περίοδο 1986-87 συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου: "Το φιόρο του Λεβάντε" Γρ. Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Γ. Καραχισαρίδη.
Την περίοδο 1987-1988 συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας στα έργα: "ο γενικός γραμματεύς" του Ηλ. Καπετανάκη σε σκηνοθεσία Ν. Αρμάου, "Το φιόρο του Λεβάντε" του Γρ. Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Κ. Νταλιάνη, "Υπηρέτης δύο αφεντάδων" του Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Ν. Αρμάου, "Το πιθάρυ" του Λ. Πιραντέλλο σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη, "Δον Ζουάν" του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Α. Βουτσινά.
1988-89 "Μαγικό Θέατρο", "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη, σκηνοθεσία Ν. Χατζηπαππά.
1989-1992 "Αθηναϊκό Θέατρο", "Ο φιλάργυρος" της Ελ. Μαρτινέγκου, "Το πράσινο φουστάνι" του Δ. Καλαποθάκη, "Οι Τσέντσι" του Σέλλεϋ όλα σε σκηνοθεσία Γ. Γραμματικού. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με την ΕΡΑ (Το Θέατρο στο Ραδιόφωνο). Έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές της κρατικής τηλεόρασης. Έπαιξε στο θεατρικό έργο του Ν. Λάσκαρη "Δίδονται μαθήματα τανγκό" (Ελβίρα) σε παραγωγή για την τηλεόραση του Mega Channel.

Τίτλοι:
Διασκευαστής