Μάγδα Παπαδημητρίου - Σαμοθράκη
Ελλάδα


Η Μάγδα Παπαδημητρίου - Σαμοθράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και μεγάλωσε στην Κατερίνη όπου τελείωσε τις λυκειακές της σπουδές. Εργάστηκε στον ΟΤΕ για 29 χρόνια. Ξεκίνησε να πειραματίζεται με τη συγγραφή από πολύ νωρίς. Μια επιστολή του δασκάλου της ποιητή και πρεσβευτή της Ουνέσκο, Γιάννη Κουτσοχέρα, από το Παρίσι, της έδωσε τη δύναμη να προχωρήσει.
Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Πολιτιστική Έκφραση" του Πολιτιστικού κέντρου ΟΤΕ Αττικής. Συνεργάστηκε με πολιτιστικά έντυπα της Αθήνας. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Σαμοθράκη από τη Τήνο και έχει δυο παιδιά την Ειρήνη και το Ζαχαρία.
Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποιητών και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας.
Έχει εκδώσει τα βιβλία: "Χωρίς ταυτότητα" (ιδιωτική έκδοση, Αθήνα 1983), "Ιριδίσματα" (εκδ. Γκοβόστη, 1990), "Ηώ" (εκδ. Γκοβόστη, 1992), "Το ταξίδι του έρωτα από τον Όλυμπο στου Αιγαίου τα κύματα" (εκδ. Όλυμπος, Κατερίνη 2008), κ.α. Έχουν δημοσιευτεί άρθρα της σε πολλές έντυπες εφημερίδες του νομού Πιερίας με πολιτιστικά θέματα. Σήμερα αρθρογραφεί στην ηλεκτρονική ενημερωτική ιστοσελίδα e-pieria και είναι ανταποκρίτρια Πιερίας του κοινωνικού δικτύου για βιβλία Bookia.
www.magdapapadimitriou.gr

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
100+1 Συνεντεύξεις για την ποίηση και την πεζογραφία[ , 100+1 Συνεντεύξεις για την ποίηση και την πεζογραφία ]http://www.periou.gr 29/5/2021
Ο αναγνώστης νιώθει ότι είναι πρωταγωνιστής της κάθε ιστορίας[ Μουράτης Κοροσιάδης, Ήμερες ημέρες ]www.vakxikon.gr Απρίλιος 2021
Οι σημειώσεις του φαροφύλακα[ Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, Οι σημειώσεις του φαροφύλακα ]https://tetragwno.gr 9/3/2021
Αστυνομικές ιστορίες[ Συλλογικό έργο, Αστυνομικές ιστορίες ]frear.gr 29/1/2021