Μαρία Ηλία
Ελλάδα


Η Μαρία Ηλία γεννήθηκε μέσα σε επιχειρήσεις εστίασης - μεγάλωσε στην κυριολεξία μέσα στην κουζίνα του εστιατορίου του Ελληνοκύπριου πατέρα της στο Ρίτσμοντ. Από πολύ μικρή ηλικία γνώριζε ότι ήθελε να γίνει σεφ.
Μετά από μαθητεία στο Cafe Royal's Grill, η αγάπη της Μαρίας για τη μαγειρική την οδήγησε σε όλο τον κόσμο. Εργάστηκε στην Ιταλία, την Αμερική και την Αυστραλία, μαγείρεψε στα εστιατόρια El Bulli και Arzak στην Ισπανία και φοίτησε στην The Oriental Cooking School στην Μπανγκόκ. Οι γεύσεις απ' όλα αυτά τα
μακρινά μέρη είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα στις συνταγές της. Η Μαρία καταφέρνει να διανθίσει με ιδιαίτερη πρωτοτυπία τα πιάτα της με αυτές - αυθεντικότητα που εκτίμησαν πληθώρα οπαδών της στη διάρκεια της δεκαετούς θητείας της ως επικεφαλής αρχιμάγειρας, δηλαδή επικεφαλής σεφ, στο Delfina Studio Cafe στο Λονδίνο.
Τώρα, συνεργάζεται τακτικά με το πρόγραμμα Ready Steady Cook του BBC. Η Μαρία Ηλία ψηφίστηκε από τον Independent ως μία από τις 10 κορυφαίες γυναίκες σεφ που αξίζει να παρακολουθείται η πορεία τους. Έχει εμφανιστεί επίσης στα τηλεοπτικά προγράμματα Saturday Cooks και Daily Cooks του ΙΤV και Food Poker του ΒΒC, και γράφει για τα περιοδικά Food & Travel, Olive και Waitrose Food Illustrated.

Τίτλοι:
Συγγραφέας