Κέλη Δασκαλά
Ελλάδα


Η Κέλη Δασκαλά γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1975. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2001 ολοκλήρωσε το Master της με θέμα "Οι Ακυβέρνητες Πολιτείες του Στρατή Τσίρκα και το Αλεξανδρινό Κουαρτέτο του Lawrence Durrell" και το 2006 ολοκλήρωσε την διδακτορική της διατριβή με θέμα "Η λογοτεχνική παραγωγή της 'γενιάς του 1940' και η επιστροφή στη λυρική πεζογραφία".
Είναι Λέκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διετέλεσε Διευθύντρια Εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ Ρεθύμνου) που λειτουργεί υπό την επίβλεψη του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκών από τον Ιούνιο του 2005 έως τον Δεκέμβριο του 2005.
Από τον Ιανουάριο 1999 έως τον Δεκέμβριο του 2000 ήταν μέλος της ομάδας στο Πρόγραμμα Καταλογογράφησης "Προσωπογραφία του Νέου Ελληνισμού" του Αλέξη Πολίτη, με σκοπό την αποδελτίωση πληροφοριών για τη ζωή και το έργο ιστορικών προσωπικοτήτων του 18ου και 19ου αιώνα.
Μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας, του γνωστού παγκρήτιου σωματείου μελέτης του έργου Κρητών λογοτεχνών από τη δημώδη βυζαντινή παράδοση και την αναγεννησιακή βενετσιάνικη περίοδο μέχρι σήμερα (2011-2012). Ήταν επίσης μέλος της κριτικής επιτροπής του 27ου λογοτεχνικού διαγωνισμού, που διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο του ετήσιου τριημέρου "Τέχνης και Λόγου" (Νοέμβριος 2011).
Έχει πλούσιο ερευνητικό-συγγραφικό έργο (μελέτες, άρθρα, συμβολές σε πρακτικά συνεδρίων, βιβλιοκριτικές, συμμετοχή-ομιλίες σε συνέδρια)
Έχει άριστη γνώση της γαλλικής και της αγγλικής και βασικές γνώσεις γερμανικών, ισπανικών και ιταλικών.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Επιμέλεια
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Go ask Alice. I think she'll know"[ Ευγένιος Τριβιζάς, Ποιος έκανε πιπί στο Μισισιπή; ]"The Books' Journal" τχ.9Ιούλιος 2011
Η Πολυάννα στη Σπιναλόγκα[ Victoria Hislop, Το νησί ]"The Books' Journal" τχ.2Δεκέμβριος 2010