Λιάκος Μπουρνόβας
Ελλάδα


Επτανήσιος, βωμολόχος, νεουπαρξιστής, γεννημένος το 1977 στην Αθήνα. Αποφοίτησε με τα χίλια ζόρια απ' το λύκειο, παράτησε στη μέση τις οικονομικές σπουδές του, υπηρέτησε 8 ολόκληρες ημέρες το ελληνικό στράτευμα, για να καταλήξει εκεί που πάντα ανήκε, στο δρόμο. Γράφει με τρόπο απόλυτο και αφοπλιστικό, εξιστορώντας την αλήθεια του σύγχρονου ποινικού περιθωρίου. Οι ήρωες του ενσαρκώνουν φιγούρες ακραίες που εμπλέκονται στο νταλαβέρι της υπόγειας ζωής. Δεν εγκλωβίζεται σε μοδάτα παραπολιτικά αντιιδεολογήματα.
Απ' τον underground κόσμο που γνώρισα τους ποινικούς αγάπησα και γι' αυτούς θα γράφω. Ενώ συμπληρώνει ο Λιάκος, οι ιδεολογίες τους με κούρασαν, προτιμώ την τσόντα και τις ουσίες.
Ίσως να είναι και ο μοναδικός συγγραφέας της γενιάς των σημερινών τριαντάρηδων, που σπαταλά έτσι απλόχερα το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, εξιστορώντας με τόσο ρομαντισμό και γλυκύτητα το σκοτεινό περιθώριο των ποινικά κολασμένων.
Ρωτήθηκε το γιατί της σκοτεινής του θεματολογίας και απάντησε, ...τι θέλετε να γράψω, ποιήματα για ανθισμένες βοκαμβίλιες και ερωτικά καλοκαίρια. Όπως λέει και ο Λιάκος... ένας παράνομος χασομέρης είμαι που συλλέγω αναμνήσεις σκοτεινών θεών και τις πλέκω σε ιστορίες για να τις δωρίσω στους θνητούς καθωσπρεπιστές, μήπως και μας καταλάβουν.

Τίτλοι:
Συγγραφέας