Ελπίδα Μηναδάκη
Ελλάδα


Η Ελπίδα Μηναδάκη αγαπάει τα παραμύθια και την τέχνη. Πιστεύει ότι μέσα από τη δύναμη των παραμυθιών, η τέχνη ταξιδεύει. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη τέχνη από το να αφηγείσαι μια ιστορία και να δίνεις στα παιδιά φτερά. Γιατί την μεγαλύτερη αλήθεια την βρίσκουμε πάντα μέσα στα παραμύθια!
Σπούδασε Δημοσιογραφία και Διαφήμιση. Έχει εργαστεί ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρίες ενώ έχει συνεργαστεί με διάφορα Μέσα Ενημέρωσης. Έχει ασχοληθεί με το θέατρο, τη μουσική, τη στιχουργική και με την αφήγηση παραμυθιών με φίλους.
Έχει εκδώσει το οικολογικό παραμύθι "Λίτσα, η Σακουλίτσα" από τις εκδόσεις Οσελότος, με θέμα την ανακύκλωση, "Το ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας" από τις εκδόσεις Κέδρος, με θέμα την Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι, "Η μπαλαρίνα που δεν χόρευε", του οποίου πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο πίνακας "η χορεύτρια" του Ντεγκά. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου - Ελληνικού Τμήματος της IBBY.
Έχει συμμετάσχει σε εκδόσεις ομαδικών διηγημάτων και διδάσκει μαθήματα δημιουργικής γραφής για μικρούς συγγραφείς για παιδιά σε βιβλιοπωλεία, πολυχώρους, σχολεία και Δήμους. Τα δύο τελευταία βιβλία έχουν διασκευαστεί θεατρικά και έχουν ανεβεί σε θεατρική σκηνή.

Τίτλοι:
Συγγραφέας